25 iulie 2024, 18:35

EXCLUSIV Lucian Mîndruță: Prostia la care ne-au îndemnat reprezentanții bisericii și ai CPF s-a întâlnit cu inteligența poporului român

În urma votului din acest weekend, referendumul privind modificarea constituției nu a obținut cvorumul necesear pentru a putea fi aprobat, prezența românilor la urne fiind una scăzută.

Jurnalistul Lucian Mîndruță a vorbit, în exclusivitate pentru Editiadedimineată, despre eșecul referendumului, despre cum ar fi afectat imagine României un altfel de rezultat, dar și despre șansele ca acest rezultat să se schimbe în urma numărătorii finale a voturilor.

Sabina Dumitru: Ce părere aveți despre aceste două zile de referendum per ansamblu? Cu ce s-a confruntat România? A fost boicot, dezinteres?

Lucian Mîndruță: „ A fost în primul rând inteligență. Acesta a fost fenomenul cu care ne-am confruntat. Prostia la care ne-au îndemnat reprezentanții bisericii și ai CPF s-a înâlnit cu inteligența poporului român care nu este nici atât de spălat pe creier, nici atât de naiv pe cât credeau aceștia. Deci…nu cred că a contat atât de mult ideea boicotului, pe cât a contat foarte mult în mintea oamenilor ideea inutilității acestui demers, care nu îi ajută să aibă nici școli mai bune, nici spitale, nici medicamente, nici nimic. Rușions pentru PSD și pentru clasa politică este că în loc să încerce să îmbunătățească viața românilor, ei încearcă să îmbunătățească ura românilor, să o crească…din fericire nu au reușit să treacă de 20% cu ea.”, a menționat acesta.

Sabina Dumitru: Presa internațională salută rezultatul referendumului…

Lucian Mîndruță:Presa internațională este toată plătită de Soroș ca să salute tot ce se întâmplă în România rău pentru creștinismul mondial.”, potrivit acestuia.

Sabina Dumitru: Ce-ar fi însemnat pentru imaginea României dacă lucrurile ar fi stat altfel, dacă acest referendum ar fi trecut?

Lucian Mîndruță: „Nu știu ce însemna pentru România, știu ce însemna pentru mine. Îmi sfătuiam copii să plece dintr-o țară talibană. Nu cred ca mai era o țară în care merită să te mai uiți în ochii concetățenilor. Așa din fericire, încă nu suntem o țară asiatică ce-și dorește teocrația. Nu suntem pe drumul Iranului. Nu vom avea brigăzi revoluționare pe stradă, îmbrăcate în anterie, cu bâte să dea în cap oamenilor. Asta înseamnă pentru România.”, a mai adăugat acesta.

Sabina Dumitru: Încă mai așteptăm rezultatele din diaspora. Ce șanse sunt să avem surprize în ce privește rezultatul final, se mai poate schimba ceva?

Lucian Mîndruță: „Nu prea cred. Aia cu pozele din diaspora, de la Londra a fost într-un singur punct, într-o singură zi. În rest nu a fost așa de mare înghesuială. E vorba de o zonă care înțeleg că foarte mulți dintre  cei care au venit acolo sunt cumva… aparțin de niște biserici evanghelice foarte activiste. Apropo m-a dezamăgit asta cu ce s-a întâmplat în Ardeal cu neoprotestanții. Aveam o părere mult mai bună despre ei. Acum când văd că s-au apucat să joace hora la masa lui Putin, împreună cu prietenii lor din Bible Belt, din America, mi se pare extrem de dezamăgitor.”, a mai supus acesta. 

Amintim că participarea la vot a fost de doar 20.4% din totalul cetățenilor eligibili, iar procentajul minim care ar fi putut face posibilă implementarea unei noi refromulări a articolului din constituție privind familia tradițională trebuia să depășească un prag de 30%.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol