10 iunie 2023, 0:18

Excursiile cu cortul sau în rulote ar putea fi un nou trend

Medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, a declarat pentru AGERPRES că excursiile cu cortul sau în rulote ar putea deveni, cel puţin în următorii doi-trei ani, un nou trend.

El a precizat că, în condiţiile în care va exista un context general favorabil în ceea ce priveşte scăderea numărului de cazuri cu noul coronavirus, s-ar putea lua calcul în această vară o destinaţie de vacanţă, „ideal” în ţară şi nu în zone aglomerate.

„Vor fi încurajate foarte mult excursiile cu cortul, în rulote. Noi nu am avut această cultură până la acest moment, însă probabil că va deveni un nou trend cel puţin în următorii doi-trei ani”, a spus medicul.

Să nu plece aceia care au semne de boală

Acesta a precizat că nu trebuie să plece în concediu persoanele care prezintă semne de boală – simptomatologie respiratorie şi febră.

„Este bine să nu plecăm în concediu dacă avem semne de boală, orice simptomatologie respiratorie şi febră. Este mai bine să stăm izolaţi acasă şi în niciun caz să ieşim în comunitate”, a arătat Gheorghiţă.

Pentru străinătate, grijă la destinație!

Medicul a menţionat că, în cazul în care cineva se gândeşte să îşi facă vacanţa în afara ţării, trebuie să aibă grijă la destinaţie.

„Dacă ne gândim la plecarea în afara ţării aici trebuie să avem grijă la destinaţie – adică ţara în care urmează să mergem. Nu toate ţările se confruntă cu acelaşi nivel al epidemiei, sunt ţări în care nivelul infecţiilor a crescut la o rată foarte mare. Nu există nicăieri certitudinea că riscul de expunere este mai mare sau mai mic. Din punct de vedere medical, este bine să mergi acolo unde ai un nivel de siguranţă mai bun”, a adăugat Gheorghiţă.

Evitați all inclusive!

În opinia acestuia, trebuie să se evite locurile de cazare în care este un număr mare de persoane, precum hotelurile cu programe all inclusive.

„Este preferabil să accesăm acele locuri de cazare în care nu este un număr foarte mare (n.r. – de persoane). În niciun caz acele hoteluri care pun la dispoziţie programe de tip all inclusive, pentru că riscul de aglomerare va fi unul foarte mare. Cred că trebuie să mergem pe profil de tip casă, unde eventual să mergi cu familia, de închiriat un apartament şi mai puţin probabil zone hoteliere cu un număr foarte mare de turişti. Riscul nu poate fi redus la zero niciodată”, a arătat medicul.

Respectați regulile de distanțare!

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că în timpul vacanţei vor trebui respectate regulile de igienă, dar şi cele de distanţare.

„Vizavi de ce trebuie să facă turiştii în această perioadă – trebuie să se respecte aceleaşi măsuri care au fost transmise şi recomandate până la acest moment, începând de la cele de igienă personală, de purtarea măştii atunci când mergem în spaţii închise sau cu mijlocul de transport în comun. Cred că este recomandat din ce în ce mai mult să ne deplasăm cu maşina personală mai mult decât cu mijloacele de transport în comun, cu tren sau avion în această perioadă”, a mai spus medicul.

Industria de profil

Deocamdată, în această perioadă, industria caravaningului și a turismului cu rulota și autorulota este în declin în toată Europa. Este mai important ca în aceste momente să stăm acasă, să îi protejăm pe cei dragi și pe noi înșine. Va veni și timpul să se reia călătoriile cu RV-urile, scrie site-ul de specialitate rvtravel.eu. Business-ul de închirieri autorulote va crește după această perioadă, este de părere Răzvan Păduraru, de la Joy2wander, citat de rvtravel.eu.

Acest business își va reveni mai repede decât altele similare din domeniul turismului, gen pensiuni sau hoteluri, datorită faptului că nu implică neapărat o interacțiune foarte mare de oameni, transport prin aeroport et , susține sursa citată.

Deja au început căutările

În ultima săptămână, numărul celor care au început să se uite după locuri în care își pot petrece concediile a crescut cu 30%, arată un studiu făcut de o platformă de căutări.

După ce autoritățile au anunțat că din 15 mai va fi o anumită relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, românii au început să caute locuri în care să meargă în vacanțe.

Preferința în acest moment se îndreaptă spre pensiunile de familie, hotelurile mici sau aflate în regiuni izolate, apartamente și vile de vacanță.

SURSA FOTO: rvtravel.eu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol