12 iunie 2022, 10:31

Experții îndeamnă guvernul german să se pregătească pentru valul de COVID-19 din toamnă

Pentru cei care aveți de gând să vă petreceți vacanța la Berlin, o veste poate surprinzătoare: masca, cea FFP2 (!!!) este obligatorie în toate mijloacele de transport public. Și recomandată în zone aglomerate, unde mulți o poartă (mall, de exemplu). Pe mulți îi surprinde acest lucru, căci în foarte multe țări s-a renunțat la ea. Ei bine, nemții sunt mult mai precauți și chiar își fac calcule pentru toamnă. De aceea și au centre de vaccinare fără programare deschise și în mall…

Un grup de experți a avertizat miercuri autoritățile că ar trebui să se pregătească pentru mai multe posibile scenarii de pandemie în această toamnă, care ar putea pune sub presiune sistemul de sănătate și infrastructura critică a țării.

Grupul desemnat de guvern a declarat că țara continuă să aibă lacune de imunitate în rândul populației și a recomandat promovarea vaccinurilor împotriva coronavirusului și punerea acestora la dispoziție mai ușor.

De asemenea, experții au sfătuit autoritățile să se asigure că punctele de testare pot fi extinse rapid în toamnă și au mai spus că pacienții cu COVID-19 ar trebui să aibă acces mai devreme la medicamentele antivirale.

Experții au îndemnat guvernul german să ofere o bază legală clară pentru orice restricții de sănătate publică pe care ar putea decide să le pună în aplicare, mai ales dacă apare o nouă variantă periculoasă.

Ei au recomandat, în plus, dezvoltarea unei „strategii fundamentale” pentru a face față perturbărilor legate de infecții în școli.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat săptămâna trecută că guvernul va încerca să evite închiderea școlilor și a unităților de îngrijire a copiilor dacă va exista o nouă creștere a numărului cazurilor de COVID-19.

Germania a raportat joi, pentru ultimele 24 de ore, 77.636 de noi cazuri de infectare și 90 de decese.

Sursa foto: Marina Constantinoiu, Berlin


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol