20 iunie 2024, 3:25

Expertul în politică internațională, Iulian Chifu la Serviciul de Noapte

Iulian Chifu este fost consilier prezidențial, Conferențiar universitar dr., profesor asociat al Facultăţii de Ştiinţe Sociale şi Politice, Universitatea Titu Maiorescu, Bucureşti și profesor asociat la disciplinele Analiză de Conflict, Decizia în criză, în cadrul Departamentului Relaţii Internaţionale al SNSPA Bucureşti. Totodată este fost director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning din București.

Între anii 2000-2007 a fost secretar ştiinţific al Departamentului Relaţii Internaţionale al SNSPA. Totodată, între 2001-2002 a fost directorul Centrului de prevenirea Conflictelor a Fundaţiei Academice a Mării Negre Bucureşti.

Între mai 2006 și octombrie 2011 a fost Consilier al Vicepreşedintelui Senatului României pentru Politică Externă, Securitate şi Apărare. Este membru în mai multe asociații interne și internaționale, dintre care menționăm Colegiului Ştiinţific al revistei de studii de securitate şi informaţii pentru Apărare „Infosfera”, Bordul Consultativ al Centrului European pentru Securitatea Energetică şi a Resurselor – EUCERS, King’s College, Londra – din 2010 și Consiliul Director al Asociaţiei Euro-Atlantice România din octombrie 2006.

Iulian Chifu a obținut numeroase distincții printre care Premiul de excelenţă pentru promovarea culturii de securitate și Premiul “Inima de Aur” al Fundaţiei pentru Democraţie Creştină, Chişinău decembrie 2004, pentru contribuţia la cunoaşterea şi promovarea problematicii româneşti în stânga Prutului. Totodată a publicat zeci de cărţi, ca unic autor sau coautor în volume colective, precum şi numeroase articole pe teme de securitate, politică externă, analiză de conflict, decizie în criză şi relaţii internaţionale.

Pe Iulian Chifu îl puteți asculta marți noapte în cadrul emisiunii Serviciul de Noapte de la Radio România Actualități, într-o discuție legată de Fake News.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol