31 decembrie 2022, 9:31

Exporturile Gazprom au căzut anul acesta cu 50%. Cel mai prost an de la începutul secolului

Compania Gazprom din Rusia și-a văzut exporturile către piețele externe cheie în scădere cu 46% în acest an, potrivit Bloomberg.

Producția de gaze este prognozată să scadă la 412,6 miliarde de metri cubi în acest an, marcând o scădere de 20% față de 2021.

Exporturile au scăzut după ce fluxurile de gaze rusești către Europa au fost reduse în acest an, pe fondul consecințelor războiului din Ucraina.

Gigantul energetic rus Gazprom și-a văzut exporturile către piețele cheie scăzând în acest an la cel mai scăzut nivel de la începutul secolului, în condițiile în care Kremlinul a redus fluxurile către Europa, potrivit Bloomberg.

Gazprom a livrat 100,9 miliarde de metri cubi de gaze către țări din afara fostei Uniuni Sovietice, a declarat miercuri directorul general Alexey Miller pe canalul Telegram al companiei, potrivit publicației. Acest lucru marchează o scădere de 46% față de 2021.

Producția de gaze a firmei a scăzut la 412,6 miliarde de metri cubi în acest an, a adăugat Miller. Aceasta reprezintă o scădere anuală de aproape 20% și cel mai scăzut nivel cel puțin din 2008, potrivit presei de stat.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol