16 iunie 2024, 21:52

Expoziția „Monumentele României Mari din Bucureşti” se deschide la Palatul Suţu

La Palatul Suţu se va deschide expoziția  „Monumentele României Mari”, care propune publicului o excursie prin Bucureştiul interbelic, atunci când au fost ridicate monumente şi statui care să păstreze memoria celor care s-au jertfit în Marele Război pentru atingerea idealului naţional.

După încheierea războiului, pe hărţile marilor oraşe a apărut un nou tip de monument: „monumentul comemorativ”, care a luat locul celor ce aminteau de oameni de seamă ori celebrau evenimente, aducându-i astfel în prim plan pe cei mulţi şi necunoscuţi care au pierit.

Scopul expoziției este de a cunoaşte simbolistica acestor monumente la nivelul publicului bucureştean şi readucerea în prim plan a unor monumente dispărute din spaţiul public.

Complexitatea acestui demers este dată de existenţa monumentelor în diferite locuri, aşa cum sunt cele din pieţe şi de pe artere, cele din cimitire, instituţii, cât şi de monumentele ridicate de comunităţi locale, cum este cazul localităţilor limitrofe care în prezent sunt incluse în oraş„, a declarat dr. Cezar Petre Buiumaci, muzeograf, curator al expoziţiei, transmite muzeulbucurestiului.ro.

Expoziţia va ține până în martie 2022.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol