1 iunie 2023, 21:32

Expoziția “Scriitori români în Primul Război Mondial” la București Mall – Vitan

Ești amator de reduceri, că doar e sezonul? Cauți haine călduroase de purtat nu numai afară ci și în case? Până în 7 februarie, clienţii București Mall – Vitan pot, atunci când fac cumpărături, să viziteze și o expoziție inedită de fotografie.

Expoziția “Scriitori români în Primul Război Mondial” poate fi văzută la etajul I al centrului comercial, zilnic, în intervalul 10.00 – 21.00. Ea cuprinde pagini de corespondență, de jurnal, fragmente literare ale scriitorilor români, reproduceri ale unor lucrări de artă vizuală, precum și fotografii din perioada primei conflagrații mondiale.

Printre oamenii de cultură prezentaţi în ipostaze mai puţin cunoscute se numără Hortensia Papadat-Bengescu (soră de caritate la Crucea Roșie), Vasile Voiculescu (și-a asumat misiunea de medic pe front, îngrijind bolnavii și răniții, dovadă de mult curaj și spirit de sacrificiu), Camil Petrescu (ofițer în armata română, salvat de la moarte de basarabeanul Ion Buzdugan) şi Liviu Rebreanu (inspirat de experiența de pe front a fratelui său, Emil Rebreanu, scrie romanul „Pădurea spânzuraților)”.

Panourile dedicate Crucii Roșii completează tabloul cu misiunea specială pe care și-au asumat-o femeile voluntare sub îndemnul Reginei Maria în timpul primei conflagrații mondiale.

Până acum expoziția Scriitori români în Primul Război Mondial a fost găzduită anterior de Institutul Cultural Român din Viena, de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău şi de Academia Bulgară de Științe (ABS).

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol