23 iulie 2024, 8:06

Expoziție cu imagini din Bucureștiului secolelor XIX-XX, la Palatul Suțu din Capitală

Saptămâna aceasta a fost vernisată la Palatul Suțu din Capitală o expoziție cu picturi din patrimoniul Pinacotecii Municipiului București care surprind transformările acestui oraș între secolele al XIX-lea și al XX-lea.

Loredana Codău, muzeograf la Pinacoteca Municipiului București, a declarat, cu prilejul vernisajului, că expoziția „București — de la urbea patriarhală la capitala marilor înfăptuiri” valorifică 56 de lucrări din bogata colecție a instituției, potrivit agerpres.ro. Potrivit acesteia, cele 56 de picturi „radiografiază” permanenta metamorfoză pe care Bucureștiul a cunoscut-o din a doua jumătate a secolului al XIX-lea până în anii ’80 ai secolului al XX-lea atât în ceea ce privește locurile, unele dintre ele dispărând, precum Casa Moruzi și Muzeul Anastase Simu, care au fost demolate, dar și referitor la oameni.

Între artiștii reprezentați în expoziție se numără Sava Henția, Alexandru Ciucurencu, Paul Gherasim, Jean Alexandru Steriadi, Aurel Băeșu, Camil Ressu și Viorel Mărginean.

Potrivit Muzeului Municipiului București, demersul face parte din proiectul de redeschidere către public a celor peste 5.500 de lucrări din patrimoniul Pinacotecii Municipiului București.

Expoziția este deschisă publicului la Palatul Suțu până pe 23 septembrie 2018.

 

[Sursă imagine: www.miculparis.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol