Agricultura bio, producția ecologică și construcțiile ”verzi” sunt investiții atât de costisitoare și de greu de recuperat în timp scurt față de variantele convenționale încât puțini investitori români aleg aceste căi sănătoase și sustenabile, ideale pentru viitorul comunităților, relatează RRA.
Și totuși, există exemple de urmat. O companie lider în producția de ceaiuri și condimente ecologice care are o filială și în Reghin de 17 ani, a pus în funcțiune o hală ”verde” de producție, unde plantele furnizate și de un fermier local care practică agricultura ecologică devin ceaiuri și condimente vândute cu succes în toată lumea.
”Casa verde” se află la marginea orașului, în mijlocul naturii, nu departe de suprafețe mari de culturi bio existente încă dinainte de aderarea României la UE.
„Casa Verde” combină tehnologia modernă cu designul ecologic, toate materialele folosite fiind prietenoase cu mediul înconjurător: primul acoperiș verde de birouri din Reghin, panouri solare pentru a genera energie electrică și sisteme de iluminare și de încălzire eficiente din punct de vedere energetic.
Clădirea va fi utilizată atât ca depozit pentru produsele SONNENTOR, cât și ca spațiu pentru producția și comercializarea produselor pe piața locală și internațională. Acesta va fi primul centru de procesare și producție a ceaiurilor vrac și a condimentelor SONNENTOR din România, marcând o nouă etapă în dezvoltarea sa pe piața locală.
Inaugurarea a avut loc în data de 5 mai.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol