5 decembrie 2020, 19:31

Facebook a eliminat o reţea de conturi false din România care îi făcea campanie lui Trump

Compania Facebook a anunțat joi că a eliminat recent o rețea de conturi care opera din România și care promova campania de realegere a președintelui Donald Trump la Președinția Statelor Unite cu articole despre sprijinul conservatorilor, americanilor de culoare, creștinilor și ai fanilor teoriei conspirației QAnon, relatează Reuters.

Multe dintre cele 35 de conturi de Facebook, trei pagini, și 88 de conturi de Instagram arătau ca reprezentând cetățeni americani, iar unii administrau pagini dedicate fanilor lui Trump, în conflict cu regulile rețelei de socializare în ceea ce privește comportamentul.

Reach mic

Rețeaua avea un reach mic, cu doar 1.600 de followeri pe Facebook și 7.200 pe Instagram. După cum se știe, Instagram aparține tot companiei Facebook.
„Nu am găsit nicio dovadă a motivaţiilor lor, financiare sau de altfel”, a declarat directorul pentru reglementări în domeniul securităţii cibernetice al Facebook, Nathaniel Gleicher, într-o conferinţă de presă.
În total, în iulie, cele două platforme au eliminat peste 1.000 de conturi identificate drept “neautentice” prin comportamentul lor vizând înşelarea publicului în ceea ce priveşte intenţiile sau originile lor.

Comportament care încalcă regulile comunității

Conform raportului pe luna iulie 2020 al companiei, publicat la 6 august, au fost eliminate pentru comportament neautentic coordonat 798 de conturi de Facebook, 259 de conturi de Instagram, 669 de pagini şi 69 de grupuri.

Gigantul social media îşi intensifică eforturile pentru combaterea operaţiunilor de dezinformare şi a interferenţelor străine înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA.

Trump, cenzurat de Facebook

Facebook a eliminat miercuri de pe pagina preşedintelui american Donald Trump un videoclip care încălca regulile reţelei sociale privind dezinformarea legată de pandemia de COVID-19.

În fragmentul video eliminat, preşedintele republican explica pentru Fox News că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni “aproape complet”, prin vârsta lor, la COVID-19.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.