8 iunie 2022, 12:40

Facebook produce o cască de realitate virtuală prin care ți se vor vedea ochii

Facebook susține de multă vreme că seturile de realitate virtuală (VR) sunt un instrument social, menit să conecteze oamenii la comunitățile lor. Gigantul rețelelor de socializare a prezentat un prototip de cască VR care proiectează ochii purtătorului în exteriorul aparatului, astfel încât oamenii din jur să poată vedea mișcările ochilor.

Experiențele VR cu adevărat captivante îi transportă pe oameni în alte locuri – atât pe baza realității, cum face realitatea augmentată (AR), cât și pe deplin simulate. Unele tipuri de căști VR dispun de instrumente care permit utilizatorilor să vadă lumea exterioară, dar persoanele din apropiere sunt deconectate de la persoana care utilizează setul.

Soluția propusă de Facebook se bazează pe camere de urmărire a ochilor plasate în setul cu cască, pentru a capta mișcările de ochi ale utilizatorului; aceste imagini sunt proiectate în exteriorul dispozitivului, pentru a reflecta ceea ce face purtătorul.

Dar prototipul pare înfricoșător de nenatural. Într-o demonstrație live, mișcările proiectate ale ochilor au fost ciudate: un ochi a clipit, iar celălalt nu, sau ambele au clipit, dar în ritmuri diferite. De asemenea, calitatea imaginii externe a fost foarte scăzută. Facebook a recunoscut și limitările tehnice ale dispozitivului.

Proiectul este unul dintr-un șir de strategii VR și AR orientate spre viitor care vor veni de la Facebook. Luna trecută, compania a spus că va crea o echipă pentru a lucra la „metaverse”, o lume digitală în care mai mulți oameni pot locui împreună.

Foto: Facebook (via WP)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol