13 iunie 2022, 15:14

Facebook ține cursuri despre evitarea dezinformării medicale

Facebook a stabilit un parteneriat cu organizația globală non-profit Meedan, pentru a oferi celor peste 80 de organizații partenere de verificare a faptelor acces la instruire de la experți despre cum să gestioneze dezinformarea privind vaccinurile anti-Covid. Gigantul tehnologic se confruntă cu critici din ce în ce mai mari din partea administrației Biden și a altora că nu face suficient pentru a reduce dezinformarea cu privire la vaccinuri.

Meedan va găzdui o serie de sesiuni de instruire virtuală între echipa sa de medici, oameni de știință și alți experți în sănătate și verificatorii de informații terți ai companiei Facebook, cu privire la modul în care se poate identifica și combate mai bine dezinformarea.

Meedan’s Digital Health Lab compilează dovezi bazate pe cercetări de la experți pentru a aborda dezinformarea despre sănătate. Parteneriatul va oferi acces la experții în sănătate ai organizației Meedan ori de câte ori au nevoie de ajutor imediat pentru verificarea faptelor legate de sănătate.

În ultimii cinci ani, Facebook a cheltuit 84 de milioane de dolari pe programe de verificare a faptelor, prin intermediul lui Facebook Journalism Project. În februarie, compania a declarat că va lua măsuri mai dure împotriva afirmațiilor că vaccinurile nu sunt eficiente sau sigure.

Foto: Meedan


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol