5 august 2021, 7:26

Facebook: AI poate copia stilul textului din imagini folosind doar un singur cuvânt (VIDEO)

Facebook lansează TextStyleBrush, un proiect de cercetare în inteligența artificială (AI) care poate copia stilul textului dintr-o fotografie, folosind doar un singur cuvânt. Cu acest model AI, puteți edita și înlocui textul din imagini. Spre deosebire de majoritatea sistemelor AI care pot face acest lucru pentru sarcini bine definite și specializate, TextStyleBrush este primul model de auto-control AI, care înlocuiește textul atât în ​​imagini cu scris de mână, cât și în fotografii.

În timp ce majoritatea sistemelor AI pot face acest lucru pentru sarcini bine definite și specializate, construirea unui sistem AI care este suficient de flexibil pentru a înțelege nuanțele atât ale textului din imagini din lumea reală, cât și ale scrisului de mână, este o provocare mult mai dificilă. Asta înseamnă înțelegerea stilurilor de text nu doar din punctul de vedere al tipografiei și caligrafiei diferite, ci și pentru diferite transformări, cum ar fi rotații, text curbat și deformări care se întâmplă pe hârtie, la scrierea de mână.

TextStyleBrush funcționează similar modului în care se comportă instrumentele din procesatoarele de text. TextStyleBrush demonstrează că este posibil să construim sisteme de AI care pot învăța să transfere estetica textului cu mai multă flexibilitate și precizie decât ceea ceea ce era posibil înainte, folosind un singur cuvânt.

Citiți detaliile tehnice ale proiectului de cercetare realizat de Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.