23 februarie 2020, 6:26

Facturile, greu de plătit. Românii, în topul europenilor cu restanțe la utilități

România se califică pe locul patru la nivel european, în topul țărilor cu restanțe la utilități, întrucât în ultimul an s-a înregistrat un procent de 14% din gospodăriile din țară care au rămas în urmă cu întreținerea.

Media europeană la această categorie este de peste 6%, iar pe primul loc se clasează Grecia cu 36%, urmată de Bulgaria cu 30% și Croația cu 17,5%. Cel mai scăzut procentaj este observat în Olanda, fiind urmată de Cehia, Suedia, Austria și Germania, acestea având sub 3%, relatează libertatea.ro,

Țările care nu fac parte din Uniunea Europeană au, de asemenea, un procent relativ scăzut deoarece Islanda se prezintă cu 6%, Elveția cu peste 4%, iar Norvegia cu 2%.

În plus, se poate observa din aceste statistici faptul că mamele singure care întrețin gospodăria au o situație dificilă întrucât familiile formate dintr-un adult și un copil au dificultăți financiare mai mari decât una, astfel că din cele 14% din România, mai puțin de 3% reprezintă familiile compuse din doi adulți și un copil.

 

Sursă foto: capital.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.