9 iulie 2020, 15:09

Familia Obama revine în lumina reflectoarelor. Documentarul soților Barack şi Michelle primește premiul Oscar

Documentarul „American Factory” co-produs de soții Obama a fost premiat cu un Oscar, în cadrul celei de-a 92-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film.

Producția Netflx a fost nominalizată la categoria „cel mai bun film documentar de lungmetraj” și a concurat pentru celebra distincție cu alte patru documentare:

  • The Cave (National Geographic)
  • The Edge of Democracy (Netflix)
  • For Sama (PBS)
  • Honeyland (Neon)

Cu toate acestea, nici fostul președinte american, nici soția sa nu au fost prezenți la ceremonie, iar Oscarul i-a fost înmânat regizoarei Julia Reiche. Chiar dacă nu a participat, fostul președinte Barack Obama a ținut să reacționeze pe Twitter și să îi transmită felicitările sale regizoarei.

„Felicitări Juliei și lui Steven, regizorii din spatele American Factory, pentru că au spus o poveste atât de complexă și de emoționantă despre fiecare consecință pe care o are asupra oamenilor o schimbare economică importantă. Mă bucur să văd că doi oameni talentați și extraordinari de buni iau acasă Oscarul acordat primei producții a Higher Ground.”, potrivit Digi24. 

Documentarul „American Factory” este primul film realizat de compania Higher Ground, înființată de soții Obama.

Oscarul nu este singurul premiu important care îi este acordat documentarului, acesta mai câștigând un premiu și în cadrul galei Independent Spirit Award.

Pelicula pune în centru povestea unui chinez miliardar, care își deschide o afacere nouă pe ruinele companiei General Motors din Ohio, reușind să angajeze mai bine de 2000 de muncitori americani, de aici pornind și intriga documentarului care analizează desfășurarea relațiilor sociale dintre cele două culturi.

„Soții Obama au ales filmul nostru pentru că au simțit că pot ajuta oamenii să-și asculte reciproc poveștile și să construiască relații. Asta facem cu toții, stăm jos și ne spunem povești unii altora și asta creează empatie”, a declarat regizoarea Julia Reichert, potrivit Digi24.

Sursă Cover Foto: axios.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.