26 septembrie 2021, 0:06

Fără diferențe între bărbați și femei. Vârsta de pensionare se va schimba

În România, în prezent, femeile se pensionează la 61 de ani, iar bărbații, la 65 de ani.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că Guvernul vrea să schimbe vârsta de pensionare și va merge pe egalizarea treptată pentru femei și bărbați.

Dând exemplul din alte țări, ministrul susține că în afară de România, doar în Polonia vârsta de pensionare diferă pentru femei și bărbați.

Raluca Turcan a menționat că actuala lege prevede un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare, astfel încât, atât bărbații, cât și femeile, să iasă la pensie la aceeași vârstă, adică la 65 de ani.

Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a spus Turcan, apoi a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani”.

Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a transmis Turcan, conform Digi24.ro.

La sfârșitul anului viitor, românii vor avea o nouă lege a pensiilor, iar din 2023, își vor putea accesa dosarul privat de pensie în format electronic, după ce întreg procesul de digitalizarea a sistemului va fi finalizat, asigură ministrul.

sursa foto: radiochisinau.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.