20 iunie 2024, 2:51

Fata de aur, film despre gimnasta română Andreea Răducan. „Documentarul dezvăluie cealaltă parte a medaliei, trauma și eforturile”

Andreea Răducan este o gimnastă româncă de talie mondială. Multipla campioană olimpică și mondială la gimnastică este în prezent preşedinte al Federației Române de Gimnastică.

Andreea Răducan a rămas în istoria gimnasticii românești atât grație performanțelor sale, amintind că a câștigat aur pe echipe și argint la sărituri la Jocurile Olimpice din 2000 de la Sydney, cinci titluri mondiale, o medalie de argint şi una de bronz la Campionatul Mondial, o medalie de argint şi una de bronz la Campionatele Europene, dar și grație nedreptății la care a fost supusă la Jocurile Olimpice de la Sydney, atunci când i-a fost retras titlul olimpic la individual compus ca urmare a faptului că a fost depistată pozitiv cu o substanță aflată în medicamentul pe care l-a luat pentru răceală, arată unica.ro.

Gimnasta s-a retras din activitate în anul 2002.

„Fata de Aur” este un documentar despre tot efortul prin care a trecut pentru a deveni campioană olimpică la gimnastică. Documentarul relatează și momentul când a reușit să câștige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 și aceasta a fost luată după trei zile deoarece a fost depistată pozitiv cu o substanță de dopaj găsită într-o pastilă de răceală pe care doctorul ei i-o dăduse cu câteva minute înainte să participe la competiție.

Premiera „Fata de aur”, documentar semnat de Adrian Robe, Denisa Morariu-Tamaș, va fi pe 26 septembrie atât pe postul HBO (de la 21.45), cât și pe platforma HBO GO, arată paginademedia.ro.

„Documentarul dezvăluie cealaltă parte a medaliei, trauma și eforturile, munca grea și durerea din spatele unei medalii de aur și a prestigiului unui campion”, spune HBO în prezentarea proiectului.

sursa foto: gsp.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol