24 noiembrie 2022, 8:31

Fața nevăzută a Mondialului din Qatar. Jefuită în direct, o jurnalistă a fost întrebată la poliție cum vrea să fie pedepsit hoțul

Jurnalista argentiniană Dominique Metzger a relatat despre un jaf căruia i-a căzut victimă în timpul unei relatări în direct din Doha, în timp ce trensmitea de la CM Qatar 2022.

Pe rețelele de socializare, reporterul “Todo Noticias” a povestit ce s-a întâmplat în timpul jafului și momentul în care a mers să depună plângere și să dea declarații autorităților.

„Ei bine, experiența Qatarului: tocmai mi-au furat portofelul în timp ce făceam o transmisiune în direct. Sunt la secția de poliție și m-au trimis aici să fac plângere, pentru că îmi garantează că totul este supravegheat și că vor găsi portofelul în care aveam documentele, banii, cardurile, ceea ce, evident, este ceea ce mă îngrijorează cel mai mult”, a explicat Dominique Metzger.

„A fost un jaf, nu a fost nimic violent”, a spus ea. Apoi a explicat: „Nu mi-am dat seama când am fost jefuită. La un moment dat dansam cu niște oameni și poate că atunci s-a întâmplat. Ceea ce se întâmplă este că localnicii ne văd pe aici, ne observă altfel și vor să ne scoată în oraș. Am vrut să-mi scot portofelul pentru a cumpăra apă și atunci mi-am dat seama că lipsea”.

Partea cea mai curioasă a experienței lui Dominique Metzger a fost atunci când poliția a întrebat ce vrea să facă cu hoțul atunci când îl vor prinde: „La un moment dat, m-au întrebat: „Ce vrei să facă justiția cu asta? Pentru că îl vom găsi, sunt camere de înaltă definiție peste tot”. Și am crezut că am înțeles greșit din cauza traducerii, dar nu: au insistat să mă întrebe ce pedeapsă vreau pentru hoț, dacă vreau să fie condamnat la 5 ani de închisoare, dacă vreau să fie deportat? Au insistat să mă întrebe ce pedeapsă doresc, că eu pot decide. Dar nu, am spus că vreau ca lucrurile mele să apară. Nu am vrut să mă pun în locul Justiției. Mi s-a făcut pielea de găină, pentru că mi s-a părut foarte ciudat”, scrie Marca.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol