28 noiembrie 2022, 16:17

Femeile creează un cod special pentru a discuta despre avort pe TikTok

În ultimele luni, multe persoane au apelat la TikTok pentru a-și exprima solidaritatea cu cei care caută sprijin pentru avorturi în moduri care, la prima vedere, ar putea părea neobișnuite. „Dacă ne prăbușim, atunci ne prăbușim împreună”, un vers din melodia „Paris” a celor de la Chainsmokers este redat în fundal, în timp ce subtitrarea cu litere albe apare pe ecran.

Alții se oferă să-i ducă cu mașina pe cei care vor să „campeze”, dacă în statul lor campingul este ilegal. Unii folosesc cuvântul „camping”, alții folosesc expresia „învață să tricotezi”, dar intenția este aceeași.

Nu se vorbește despre petrecerea timpului în natură sau despre un hobby, ci se folosește un limbaj codificat pentru persoanele de pe platformă care caută sprijin pentru acces la asistența medicală pentru avort.

Există o îngrijorare tot mai mare cu privire la urmărirea digitală și la confidențialitatea privind accesul la avort, iar asta a determinat dezvoltarea unui nou limbaj codificat.

Dar cât de eficientă poate fi o astfel de codificare atunci când oricine o poate accesa pe un forum deschis de pe rețele sociale, când oricine poate vedea ce informații sunt distribuite și cine le distribuie?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol