31 decembrie 2022, 15:36

Fenomenul „Țup” de Alex Donovici, ajunge și în Portugalia: cea mai tradusă serie de cărți pentru copii a unui autor român

Curtea Veche Publishing anunță o premieră națională – pentru prima oară, un autor român de cărți pentru copii este tradus în 9 limbi din 13 țări și de pe3 continente.

Portugalia este țara unde tocmai ce au fost vândute drepturile de publicare pentru Seria Țup – anunț făcut în premieră la Târgul de carte Bookfest.

Un fenomen foarte popular în rândul copiilorși părinților din România, Aventurile lui Țup de Alex Donovici este prima serie internațională de cărți pentru copii de la un autor român și poartă peste hotare povești pline de empatie cu faimosul pui de ciocârlie, care explică pe înțelesul copiilor teme importante precum dizabilitatea, stima de sine, încălzirea globală sau alimentația sănătoasă.

 Colecție

 Seria de cărți face parte din colecția Poveștile Cristinei, ce include 17 titluri semnate atât de Alex, cât și de Cristina Donovici. Performanța este extraordinară cu atât mai mult cu cât au trecut abia 4 ani de la apariția primei cărți din colecție. În 2021, cei doi s-au aflat în top 3 cei mai citiți autori de cărți pentru copii din România, iar Alex Donovici a fost cel mai citit autor român de la Curtea Veche Publishing, depășind nume grele.

Cea mai recentă carte a lui Alex – Învățătorii de Grijă. Salvatorii – apărută în februarie 2022, este începutul unei noi serii care prin portretizarea relației dintre oameni și animale îi învață pe copiii cu vârste între 5 și 12 ani despre misiunea fiecărui suflet pe lume,despre prietenie și despre importanța educației pentru obiceiuri sănătoase.

Popularitate

 Seria Țup, închipuită de Alex Donovici și minunat ilustrată de Stela Damaschin-Popa, este una dintre cele mai populare serii de cărți pentru copii de la noi. Aventurile micii ciocărlii cu picioarele prea scurte si fără aripi, dar cu un suflet mare, sunt rezultatul dragostei unui tată pentru fiica sa. Inspirat de o poveste reală, Alex a încercat să le vorbească copiilor de astăzi pe limba lor, exact așa cum o face și cu propria fiică zi de zi.

Cărțile din Seria Țup și colecția Poveștile Cristinei pot fi achiziționate de pe curteaveche.ro și din librăriile din toată țara.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol