9 ianuarie 2023, 18:34

Fereastra unui apartament din Cluj a devenit VIRALĂ pe Internet. Ce idee de a scădea costurile la energie electrică a avut un clujean

Fereastra apartamentului său de bloc este, probabil, cea mai cunoscută din Cluj și acum a devenit virală pe Internet. Imaginile cu un apartament din Cluj-Napoca au devenit virale, după ce proprietarul și-a montat la geam nu mai puțin de 16 panouri fotovoltaice. E drept, nu arată deloc bine, dar probabil merită banii.

Timp de 3 ani, bărbatul din Cluj și-a montat 16 panouri solare, care l-au ajutat să îşi reducă facturile la energia electrică. La început, bărbatul și-a pus la geamul apartamentului din Cluj-Napoca panouri fotovoltatice de mici dimensiuni.

Cei din cartier știu deja despre inventivitatea vecinului lor. Panourile au fost montate la geamul de la bucătăria apartamentului, iar locatarul a declarat că reușește să alimenteze televizorul și becurile dintr-o singură cameră.

În speranța că își va reduce din cheltuielile la energie, locatarul a transmis că ideea este un experiment.

În tot acest timp, autoritățile spun că omul nu a comis nicio ilegalitate, iar partea discutabilă este doar cea estetică.

Legislaţia în domeniu nu prevede obligativitatea obţinerii unei autorizaţii de construire pentru astfel de situații.

Probabil că nu o să mai fie ceva ”exotic” de acum înainte, atât timp cât chiar în Germania au apărut în presă sfaturi despre montarea de panouri fotovoltaice în balcoane, pentru a putea face economie semnificativă la factura de curent electric. Dacă acolo, unde restricțiile legate de estetica ansamblurilor rezidențiale sunt numeroase, astfel de adaptări sunt posibile, nu va trece mult și moda va ajunge și la noi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol