29 noiembrie 2021, 1:20

Festivalul Internațional de Film Experimental București 2021, în perioada 17-21 noiembrie

Filmele de avangardă se întorc în sălile de cinema din capitală, la cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF). Între 17 și 21 noiembrie, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic aduce pe marile ecrane cele mai apreciate experimente cinematografice ale anului, invitând publicul să reflecteze asupra naturii umane și asupra aspectelor care o definesc.

Are we human? – tema ediției din acest an, adresează o întrebare spectatorilor care vor căuta răspunsuri împreună cu artiștii invitați la festival, prin intermediul unui amplu program de proiecții, instalații și dezbateri, organizate la:

  • Cinemateca Eforie
  • Cinema Elvire Popesco
  • Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium

 

Programul și abonamentele BIEFF.11 vor fi disponibile în curând pe www.bieff.ro.  

Un punct de intersecție al inovației și al libertății creative, BIEFF își continuă la această ediție misiunea de a explora perspective unice asupra unor subiecte relevante pentru societatea contemporană, creând un spațiu favorabil dezbaterii și dialogului. Tema în jurul căreia va fi construită experiența de festival în 2021 se întoarce asupra unui subiect îndelung dezbătut în ultimele două milenii, dar care a devenit cu atât mai urgent odată cu accelerarea evoluției tehnologiei: identitatea ființei umane. Printr-o selecție generoasă de filme prezentate și premiate în cadrul evenimentelor cinematografice din întreaga lume, însoțite de o serie de discuții și dezbateri la care vor participa creatorii acestora, spectatorii din București sunt invitați să exploreze abordări inovatoare ale umanității și a fragilității ei.  

,,Ești un robot? Confirmă că nu ești. Telefoanele, tabletele și computerele noastre ne cer să ne afirmăm identitatea printr-o negație. Iar noi, ca oameni, insistăm să ne afirmăm puterea asupra celorlalți prin negarea unor experiențe și identități singulare sau colective în numele unor constructe efemere precum granițele, rasa, genul, credințele religioase, identitățile naționale și/sau statutul economic’’, a spus  Oana Ghera, directoarea artistică a festivalului.

După ediția din 2020, desfășurată într-o formulă hibrid, în mediul online și galeriile de artă din Capitală, lucrările incluse în selecția oficială BIEFF.11 se întorc pe marele ecran, într-un maraton de evenimente adresate tuturor celor interesați să exploreze noi limbaje cinematografice. Filmele incluse în Competiția Internațională concurează pentru Marele Premiu BIEFF 2021. Juriul va acorda celor mai bune scurtmetraje prezentate în acest an și Premiile pentru Regie și Concept Vizual, dar va desemna și câștigătorul Competiției Naționale, aflată la prima ediție din istoria evenimentului. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.