CITIRE

Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” ...

Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” aduce teatrul în inima Cișmigiului

Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Teatrul Ion Creangă, organizează în perioada 27 august – 2 septembrie 2018, cea de-a VII-a ediție a Festivalului Bucureștii lui Caragiale, un amplu program care pune sub lumina reflectoarelor universul lui I.L. Caragiale, cel mai de seamă cronicar de caractere și moravuri.

Programul de „comédii şi muzici, mofturi şi surprize” propune o selecţie de evenimente care include spectacole de teatru din repertoriul teatrelor din Capitală şi din provincie, dar şi spectacole produse de companii independente, concerte de jazz, swing şi muzică de promenadă, recitaluri, demonstraţii, şi ateliere susţinute de artişti plastici şi meşteşugari.

Din ediții trecute | Sursa www.ovn.ro

Scena Mică este gazda unei serii de concerte susţinute de Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti, Corul de Copii Radio, Corul de Copii „Sunetul Muzicii” şi Corul Meloritm, dar a unor momente de improvizaţie instrumentală, recitaluri. Festivalul include un atelier de percuţie şi sesiuni distractive de karaoke. Programul este completat de demonstraţii de dans clasic, dans popular, dans sportiv sau urban, demonstraţii de magie sau acrobaţii pe bicicletă.

Programul muzical se încheie duminică, 2 septembrie, pe Scena Mare, unde Orchestra Naţională Radio va interpreta o serie de melodii celebre aparţinând compozitorilor Ion Vasilescu, Ionel Fernic, Dino Olivieri sau Astor Piazzolla.

Zilnic, între orele 10:00 – 13:00, copiii vor beneficia de un program de spectacole de teatru („Pantalone în lună”, „Goe în Ţara Minunilor”, „Amintiri într-o valiză”, „România dodoloaţă” – Teatrul Ion Creangă, „Caragiale Express” – MiniArtShow, „Fluturi şi oameni” – Compania Two of Us), teatru de păpuşi („Prinţesa Anastasia” – Asociaţia CREAS), spectacole muzicale („Copilăria lui Mozart” – Asociaţia Clasic e fantastic) şi de spectacole cu baloane de săpun (Claudia Stroe), cu jonglerii şi acrobaţii (Funny Circus) sau magie (Cristina Strecopîtov), potrivit mediafax.ro.

Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit. Pentru atelierele cu număr limitat de participanţi, înscrierile se vor realiza în spaţiile destinate activităţilor, cu 30 de minute înainte de începerea atelierelor, anunţă organizatorii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.