23 aprilie 2024, 10:08

Festivalul ”CHEI” – 15 al  UNMB la Bucureşti, între 6  şi 12 aprilie, la Ateneu, Operă şi UNMB

În anul în care aniversează 160 de ani de existenţă, Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) invită publicul la a XV-a ediție a Festivalului „CHEI”, între 6 şi 12 aprilie 2024, în sălile bucureştene consacrate, dar şi în spaţiile proprii de concert şi spectacol.

Și în această primăvară, „CHEI” aduce în fața publicului concerte excepționale sub semnul energiei tinereții și a strălucirii virtuozității, debutând la Ateneul Român, pe 6 aprilieora 19:00, cu un concert extraordinar susținut de orchestra „Concerto”, dirijată de maestrul Leo Hussain, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”.

Bilete pe https://tockify.com/stagiune/detail/630/1712419200000?checkNarrow=false

Pe 7 și pe 8 aprilie, festivalul continuă la Opera Națională din București, cu o Gală de operă susținută de orchestra “Universitaria” a UNMB, dirijată de maestrul Tiberiu Soare (pe 8 aprilie) și un recital de lied (pe 7 aprilie), o adevărată sărbătoare a artei lirice.

Bilete pe https://tickets.operanb.ro

Seria concertelor marca „CHEI” va continua cu mai multe evenimente care vor avea loc în incinta Universității Naționale de Muzică din București și în alte locuri din capitală: concerte corale, recitaluri, concertul orchestrei de Barockeri, concerte ale secțiilor jazz/muzică ușoară, concertul claselor de compoziție, spectacol de mișcare scenică, simpozion de muzicologie. La concertele de la UNMB intrarea este liberă.

Diana Moş, rector al UNMB : În an aniversar, având în vedere cei 160 de ani pe care Universitatea Națională de Muzică din București îi va sărbători în octombrie, Festivalul Chei are pentru noi o încărcătură afectivă specială. Suntem deosebit de onorați și încântați că vor fi alături de studenții noștri dirijori precum Leo Hussain și Tiberiu Soare, în două manifestări artistice reprezentative: concertul de deschidere al Festivalului de la Ateneul Român și Gala de Operă, găzduită de scena Operei Naționale București. Cele două prestigioase instituții de cultură sunt partenerii noștri tradiționali și credem că, împreună, am trecut cu brio proba timpului! “

Cei mai valoroși studenți ai Universității Naționale de Muzică vor fi protagoniștii acestui festival, pregătind spectacole solo, spectacole de grup și prezentări ale cercetărilor lor, sub îndrumarea profesorilor de la clasă.

Detalii despre program se pot găsi pe site-ul UNMB, www.unmb.ro.

Înfiinţată în 1864 prin decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti are un rol istoric în constituirea şi dezvoltarea culturii muzicale din România. De-a lungul timpului, s-a numit succesiv: Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu, Academia de Muzică din Bucureşti şi, din ianuarie 2001 se numeşte Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

A XV-a ediție a Festivalului „CHEI” se va încheia vineri, 12 aprilie, cu Gala Excelenței.

În cadrul diverselor manifestări artistice și științifice ale UNMB este promovat de asemenea proiectul PNRR “Modernizarea infrastructurii digitale a UNMB pentru asigurarea accesului la învățământ artistic”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol