23 iunie 2024, 12:13

Festivalul de Film Românesc de la Minnesota – “Tales of Our Destiny”

În perioada 18-19 noiembrie 2023 va avea loc prima ediție a Festivalului de Film Românesc de la Minnesota, organizat de HORA / Heritage Organization of Romanian Americans, cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York. Festivalul va prezenta o selecție de filme românești foarte noi și foarte cunoscute atât pe scena cinematografică națională, cât și pe cea internațională, lansate în perioada 2022-2023, reunite sub titlul: “Tales of Our Destiny”. Proiecțiile vor avea loc la Landmark Center în St. Paul.

Festivalul se va deschide cu o proiecție a filmului „Libertate” în regia lui Tudor Giurgiu, film lansat în anul 2023, una dintre cele mai apreciate producții cinematografice ale acestui an. Din selecție mai fac parte următoarele filme de lung metraj: „Oameni de treabă” (r. Paul Negoescu, 2022), „Spre Nord” (r. Mihai Mincan, 2022), „Tigru” (r. Andrei Tănase, 2023).

Festivalul de Film Românesc de la Minnesota este organizat de HORA, una dintre cele mai active organizații culturale ale românilor americani, înființată în 2009 cu scopul de a promova patrimoniul, cultura, civilizația, istoria și valorile românești, adresându-se atât românilor din Diaspora, cât și comunităților americane din care fac parte.

Mai multe informații despre Festivalul de Film Românesc din Minnesota și programul complet al ediției din acest an pot fi consultate aici.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol