27 ianuarie 2023, 3:34

Festivalul Filmul de piatră

Municipiul Piatra-Neamţ va găzdui, în perioada 7 – 10 iulie, a 14-a ediţie a Festivalului „Filmul de Piatra”, la care cinefilii vor puteam urmări filme documentare şi scurtmetraje create de regizoare şi regizori aflaţi la începutul carierei lor în cinematografie.

Timp de trei zile, vor avea loc, în locaţii neconvenţionale, proiecţii de filme aflate în competiţie, proiecţii în avanpremieră dar şi masterclass-uri de film şi teatru.

În urma apelului lansat de echipa „Filmul de Piatra”, au fost înscrise 96 de scurtmetraje pentru competiţia dedicată filmelor din România şi Moldova. Dintre acestea, au fost selectate pentru proiecţiile din festival 34 de titluri.

Evenimente pentru copii și concerte

Pe timp de zi, copiii sunt invitaţi să participe la activităţi dedicate lor, iar în fiecare seară de festival adulţii sunt aşteptaţi la silent party-uri şi concerte susţinute de Toulouse Lautrec, Partizan, recital clasic cvartet două viori, violă, violoncel şi dj set-uri de Adrian R, DJ Vasile & Matze, dar şi multe altele.

Pentru a avea acces la proiecţiile şi locaţiile din festival, organizatorii recomandă achiziţionarea unui abonament în valoare de 90 lei.

Proiecții speciale

În programul de proiecţii speciale, participanţii festivalului au ocazia să vadă în avanpremieră şi în prezenţa regizorilor filmele „Metronom”, în regia lui Alexandru Belc, „OM CAINE”, regizat de Ştefan Constantinescu, „Almanah Cinema. Şase filme scurte”, realizat de Radu Jude şi „Miracol”, în regia lui Bogdan George Apetri.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol