29 noiembrie 2021, 11:00

Festivalul Internațional Cerbul de Aur continuă și în 2020 „indiferent ce vor unii sau alţii”

Nici bine nu a început Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019, că organizatorii se gândesc deja să înceapă demersurile pentru organizarea ediției din 2020. Într-o conferință de presă organizată cu prilejul deschiderii Festivaului Cerbul de Aur din acest an, președintele-director general al TVR, Doina Gradea, a declarat că evenimentul va continua, „indiferent ce vor unii sau alţii”, anunță Agerpres.

Sursă Foto: fanatik.ro

„Eforturile sunt considerabile, avem un buget, alocat prin Hotărârea Consiliului de Administraţie, de circa 6 milioane de lei, plus venituri atrase din sponsorizări, parteneriate, publicitate. Nu aş vrea să uit Ministerul Turismului, unul din partenerii noştri de anul acesta, care a înţeles importanţa zonei, a evenimentului şi a muncii în echipă pentru realizarea acestuia. Sunt aici în jur de 150 de oameni ai TVR, care lucrează de ceva timp, care lucrează ore, cu multă pasiune, profesionişti, tehnicieni, regizori, oameni de comunicare, de management, oameni (…) cu care facem o echipă extraordinară, pentru al doilea an, ca să putem să realizăm aceste lucruri într-un timp extrem de scurt”, a afirmat Doina Gradea, la Braşov, subliniind că bugetul festivalului a fost aprobat abia în aprilie, rămânând, practic, câteva luni pentru organizare, potrivit Agerpres.

Mai mult, președintele-director general al TVR a ținut să menționeze și faptul că deja au fost puse la punct demersurile pentru organizarea ediției de anul viitor al evenimentului și că vor fi demarate începând cu luna octombrie a acestui an.

În urma discuţiilor cu colegii din CA, cea mai bună variantă ar fi ca anul acesta, undeva în luna octombrie, nu mai târziu, când trimitem şi proiecţia bugetară la Guvern, la Ministerul Finanţelor, să spunem că dorim să organizăm o nouă ediţie anul viitor şi să luăm aprobările necesare (…) Povestea noastră va continua şi anul viitor, indiferent ce vor unii sau alţii, noi ştim că Braşovul doreşte, piaţa muzicală din România doreşte„, a mai precizat Doina Gradea.

Doina Gradea a afirmat și faptul că Festivalul Cerbul de Aur înseamnă „promovarea valorilor artistice româneşti, a limbii române, a cântecelor româneşti”, iar faptul că participanții străini sunt nevoiți să interpreteze și câte o melodie din repertoriile artiștilor români este o decizie potrivită, deoarece în acest mod câtăreții au posibilitatea ca, ulterior, să o integreze în repretoriul personal.

Aceasta a mai anunțat și faptul că biletele pentru cele două seri în care vor avea loc recitalurile artiştilor străini (23 şi 24 august – n.r.)„se apropie de sold out”,  iar numărul biletelor vândute crește pe măsură ce se apropie începutul festivalului. În Piaţa Sfatului au fost deja amenajate 4.500 de locuri , cât permite capacitatea acesteia, iar biletele sunt împărțite pe mai multe categorii.

Sursă Foto: cerbuldeaur.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.