CITIRE

Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Cl...

Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Clujul, la un pas de un nou record mondial

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) are loc în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi este dedicată în totalitate Centenarului Marii Uniri. 

În cadrul acestui festival, va avea loc un eveniment unic numit „Marea Lectură” în cadrul căruia 10.000 de copii și tineri vor citi în același timp și în același loc – „mesaj cultural european ce are ca scop tentativa de intrare în Cartea Recordurilor”, menţionează organizatorii, conform cluju.ro

În acest fel, se dorește promovarea cititului în rândul tinerei generaţii. Evenimentul va avea loc în data de 6 octombrie 2018 în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Un adjudecător al GUINNESS WORLD RECORDS va fi prezent pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obține noul titlu GUINNESS WORLD RECORDS la secțiunea „Most people în a reading relay”*.

Cartea din care se va citi este Eminescu, „100 de poeme alese”, publicată special pentru acest eveniment de Editura Școala Ardeleană într-un tiraj de 10.000 de exemplare, care vor fi dăruite participanților la Marea Lectură.

Detaliile legate de regulamentul de participare le găsiți aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.