23 aprilie 2024, 10:10

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film, la Iași

La Iași va avea loc, în perioada 12-14 aprilie, cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film, de data aceasta sub genericul „Nebunia nu-i de-un fel, vorba bunicii”.

Printre invitații ediției se numără directorul artistic al festivalului, Irina-Margareta Nistor (cine-interpret), psihologii Florian Predescu, Ilinca Bălaș, Oana Scutelnicu, Ștefan Feldmann și Laura Manu și regizorul Dragoș Zămosteanu.

Evenimentul are loc la Cinema Ateneu (Ateneul Național din Iași) și oferă posibilitatea de a explora și de a înțelege aspectele complexe ale minții umane, în special prin intermediul discuțiilor interactive și a intervențiilor susținute de experți și specialiști în domeniul psihologiei și terapiei.

Pe parcursul celor trei zile de evenimente, spectatorii au ocazia să vizioneze filme de lungmetraj de public și de nișă, filme în premieră, printre care și un titlu premiat la Oscar 2024, alături de o selecție de scurtmetraje, o animație adresată copiilor și un cine-concert de excepție, informează Radio România Iași.

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare online și la casieria Ateneului, la prețul de 20 lei, respectiv 25 lei pentru cine-concert.

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film este proiecția românească a European Psychoanalytic Film Festival, prezidat în trecut de marele regizor italian Bernardo Bertolucci și organizat la Londra o dată la doi ani.

Festivalul își propune, ca în fiecare an, să orienteze publicul cu gândul, către valorile clasice și întrebările esențiale, la raportul cu cei din jur dar și cu sinele. Să faciliteze pentru participanți un moment de reflecție – la fericire, căutarea frumosului și a evoluției, încurajarea creativității și a potențialului de fericire din fiecare dintre noi.

Programul complet poate fi găsit AICI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol