26 octombrie 2021, 3:04

Festivalul Național de Improvizație revine la București în 16 – 19 septembrie

Cea de-a noua ediție Festivalul Național de Improvizație va avea loc în perioada 16-19 septembrie, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” București (Sala Amfiteatru) și RECUL.

Cu formate de succes din edițiile anterioare care au fost reinterpretate și vor îmbrăca haine noi, trupe consacrate, invitați internaționali de renume în domeniu și spectacole de debut susținute de tineri improvizatori entuziaști, festivalul invită publicul să se bucure de tot ce poate arta improvizației să ofere mai frumos și interesant în prezent. Abonamente și bilete sunt disponibile pe Eventbook.

Cele trei secțiuni – Debut, Main Section și Experimental – vor cuprinde nouă spectacole programate la TNB Sala Amfiteatru (17 – 19 septembrie), precedate de un warm-up Impro Jam la RECUL (16 septembrie). Programul festivalului este disponibil pe site-ul improfest.ro.

În premieră națională, festivalul prezintă un spectacol realizat în urma unui apel deschis pentru un workshop experimental sub forma unui incubator care a avut loc timp de o lună. „Lyric Hotel & SPA”, proiectul câștigător, a fost ales de Adina Maria Sandu, Joe Bill și Adel Sudik și va fi coordonat de Bogdan Untilă. Descrierea lui – „o farsă shakespeariană în ritm iambic, împărțită în trei acte, plină de coincidențe, dramă și over acting” a cucerit juriul și va cuceri cu siguranță și publicul.

Revin pe scena festivalului:

  • trupa All in, cu o reinterpretare a formatului „Este acum ca niciodată”, un spectacol în stil fantasy;
  • trupa iELE și Urban Impro, cu „Stuck in the middle”;
  • Triton cu un muzical în stil Film Noir.

 

Debuturile anului vin de la Teatrul Arte dell`Anima cu un grup ambițios de tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București coordonați de Mihaela Sîrbu și The Incredible Storytellers cu „The Anatomy of a Story” jucat de o trupă nouă de improvizatori coordonată de Iulian Sfircea și Andrei Bratu.

Festivalul Național de Improvizație aduce și anul acesta la București nume importante în arta improvizației care vor susține reprezentații și își vor împărtăși cunoștințele cu toți cei interesați să se înscrie la workshop-urile pe care le vor susține la RECUL:

  • Andel Sudik, actriță improvizatoare din Statele Unite ale Americii;
  • Andrea Lagrange Laviola, actor improvizator din Italia;
  • Cene Hale, actor improvizator din Olanda;
  • Ignacio Buby Grinstein, actor improvizator din Argentina;
  • Liron Levin, actor improvizator din Israel.

 

Festivalul Național de Improvizație a fost înființat în 2013 de Monica Anastase și este un proiect realizat de Asociația Tam-Tam. Evenimentul își propune să promoveze teatrul de improvizație către audiențe noi, mizând pe spectacole interactive și vizează, de asemenea, încurajarea coeziunii şi dezvoltării comunității improvizatorilor profesioniști prin intermediul atelierelor și spectacolelor susținute de artiști români și internaționali.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.