4 august 2020, 11:24

Festivalul SALT, premieră la Teatrul Țăndărică

În perioada 25-28 februarie, Teatrul Țăndărică găzduiește prima ediție a Festivalului SALT, un eveniment dedicat atât adulților cât și copiilor.

Prima ediție a festivalului se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiștilor emergenți din domeniul teatrului de animație și vizual  – actori, actori păpușari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenariști, artiști plastici, susținuți de Teatrul de Animație Țăndărică în realizarea și producția de la idee la spectacol a proiectelor propuse. Printre proiectele  câștigătoare ale celor trei ediții de până acum se numără spectacolul pentru adulți “Regele Moare”, în regia Elizei Păuna, “Apolodor”, în regia Silviei Roman, ”Matiaș Gâscarul”, în regia lui Baczo Tunde dar și workshop-ul interactiv ce îmbină tehnologia cu arta păpușăriei ”Micul prinț – o întâmplare”, experiment performativ coordonat de Mona Toncu și Raluca Rădulescu.

Festivalul SALT propune un program bogat în evenimente culturale dedicate copiilor, adolescenților, adulților dar și specialiștilor din domeniu, în care sunt prezentate producțiile câștigătoare ale proiectului cu același nume,  producții din străinătate și întâlniri dedicate profesioniștilor. În cadrul Festivalului SALT Teatrul Țăndărică va prezenta în data de  28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Țăndărică, conceptul de #FreeStyle Puppetry – animație liberă, momente scurte de improvizație cu marionete / păpuși / obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpușari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animație, cu momente ce pot fi selecții din lucrări în desfășurare sau de sine stătătoare cu o durată de maxim 7 minute, potrivit site-ului teatrului.

Programul festivalului:

Luni:

ora 18:00 – Apolodor Teatrul de Animație Țăndărică, 4+, 60 min (Sala Țăndărică)

ora 20:00 – Casele ClovnilorTeatrul de Păpuși Merlin, Grecia, 15+, 70 min. (Anima Studio)

Marți:

ora 18:00 – Regele moareTeatrul de Animație Țăndărică, 14+, 60 min. (Anima Studio)

ora 20:00 – Noone`s landTeatrul de Păpuși Merlin Grecia, 10+, 45 min. (Sala Țăndărică)

Miercuri:

ora 12:00 Workshop dedicat profesioniștilor susținut de Dimitris Stamou și Demi Papada, Teatrul de Păpuși Merlin, Grecia (Anima Studio)

Joi:

ora 16:00 – FreeStyle Puppetry (Sala Țăndărică)

ora 18:00 Spectacol – Micul prinț – o întâmplare. Experiment performativ cu marioneteTeatrul de Animație Țăndărică


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.