CITIRE

Festivalul ‘Strada Armenească’, trei z...

Festivalul ‘Strada Armenească’, trei zile pline pentru bucureșteni

În ultimul weekend al lunii iulie a avut loc festivalul Strada Armenească, aflat la a patra ediție. Bucureștenii s-au putut bucura de trei zile pline de concerte, mâncăruri tradiționale și cunoașterea culturii armenești.

Organizatorii i-au așteptat pe toți curioșii cu o atmosferă plăcută și lucruri rar întâlnite, accesul fiind liber. Zona în care s-a desfășurat evenimentul a fost chiar strada Armenească, zona bisericii Armenești.

Pe scena festivalului vor urca nume cunoscute, precum Nicu Alifantis acompaniat de Fragile Band, Harry Tavitian, alături de Cserey Csaba, Corina Chiriac, AG Weinberger & Band, Mahala Rai Banda și mulți alții. Momentele de dans vor fi asigurate de diferite ansambluri deja binecunoscute publicului festivalului, precum cele de dansuri armenești Vartavar și Hayakaghak și cel de dansuri grecești Kymata. Invitații de onoare anul acesta sunt cei de la Karin Dance Folk Ensemble, un ansamblu de dansuri tradiționale din Armenia, cunoscut la nivel internațional pentru prestațiile sale captivante și stilul unic„, sunt citați organizatorii de către Agerpres.ro.

Invitația la cultura armenească este făcută și prin ateliere de dans, caligrafie, creație, dar și bătaia cu apă care este o veche tradiție. De asemenea, participanții au putut lua parte la acte de magie stradală, de piese de teatru și activități recreative, printre care și expoziții de fotografie.

Vizitatorii vor putea degusta bucate armenești în cadrul restaurantului din curtea interioară, vor putea savura o cafea proaspătă și se vor răcori cu limonadă și alte băuturi răcoritoare. Bijuterii, țesături, obiecte handmade, cărți, ilustrații și multe alte obiecte vor ajuta vizitatorii să descopere o mică parte din Armenia în cadrul bazarului. Nu vor lipsi nici activitățile dedicate celor mici, precum piese de teatru, ateliere de păpuși, creație și jocuri. Pentru cei curioși, prietenii noștri de la Asociația Cultour au pregătit un tur ghidat prin fosta mahala armenească„, au completat organizatorii.

[Sursă imagine: Facebook.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.