20 mai 2022, 7:31

Festivalul „unteatru cinematic” – ultimul weekend cu spectacole

Festivalul „unteatru cinematic”, evenimentul online care-și propune să aducă producțiile de la unteatru mai aproape de spectatorii din afara Bucureștiului, continuă până duminică, pe 12 decembrie, pe platforma de streaming de la unteatru. Spectacole noi precum „Aici Moscova” în regia Catincăi Drăgănescu, „3 surori” (r. Peter Kerek) și „Proof” (r. Andrei și Andreea Grosu) se pregătesc de întâlnirea cu publicul din România, programată la finalul acestei săptămâni. Accesul la toate înregistrările premium disponibile online și accesibile de pe orice dispozitiv este gratuit.

Dacă, înainte de 2020, publicul lui unteatru era reprezentat majoritar de spectatorii din București, în contextul pandemic, producțiile teatrului independent fondat în urmă cu 11 ani de cuplul regizoral Andrei și Andreea Grosu au depășit granițele Capitalei, ajungând, prin intermediul transmisiunilor live, în casele spectatorilor din toată țara.

„Domnișoara Iulia”, cel mai nou spectacol montat de regizorii Andrei și Andreea Grosu la unteatru, „Efecte secundare”, debutul regizorului Vlad Bălan, selecționat la ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru, dar și „Pisica lui Schrödinger” (r. Alexandru Berceanu), sunt disponibile deja pe platformă.

În cadrul aceluiași eveniment, spectatorii vor putea urmări „Clasa a II-a B”, un spectacol pentru copii și părinți realizat de Oana Răsuceanu în stagiunea unteatru de copii.

Pentru a le urmări gratuit, utilizatorii din întreaga țară sunt invitați să-și creeze un cont pe cinematic.unteatru.ro și să acceseze apoi secțiunea festivalul unteatru cinematic.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol