CITIRE

„Fighting with Mozart” – platfor...

„Fighting with Mozart” – platforma de expoziție interactivă de la Corbu

Anul acesta, Expo ShortFest, platforma Festivalului Internaţional de Scurtmetraj „Arkadia ShortFest” invită publicul la o multitudine de proiecte artistice în perioada 15-18 august. Acestea se vor desfăşura în spaţii neconvenţionale, transformând astfel experienţa pasionaților de artă într-una cât mai autentică.

Cei care au participat la deschiderea festivalului au fost invitaţi să îşi pună mănuşile de box şi pentru câteva minute să participe interactiv la expoziţie.

Sursa www.mirceahodarnau.ro

”În urmă cu 30 de ani, foarte la modă în casele românilor, carpeta Răpirea din Serai, ce ilustra o scenă din opera lui Mozart, devine astăzi un veridic simbol old school al kitsch-ului contemporan. A fost evacuată după ’89 din memoria populară colectivă, lăsând loc noilor produse consumeriste să strălucească. Instalaţia interactivă Fighting with Mozart este alcătuită dintr-un sac de box tapiţat într-o carpetă de perete cu tema Răpirea din Serai, două mănuşi de box tapiţate şi un sistem de sunet care redă pasaje din opera Die Entführung aus dem Serail (Răpirea din Serai) compusă de Wolfgang Amadeus Mozart. Astfel, privitorul/participantul la expoziţie poate să interacţioneze la propriu boxând în direct pe opera lui Mozart”, spune Mihai Zgondoiu, într-un comunicat al organizatorilor festivalului, conform agerpres.ro.

Expoziţia este semnată de artistul Mihai Zgondoiu, iar vizitatorii au acces zilnic, începând cu ora 10.00, pe toată durata festivalului.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.