16 iunie 2021, 21:07

FILM. Cele mai puține intrări la cinema din istorie

Lockdown-ul, carantina, izolarea, adică, apoi teama care a urmat. Cinematografe care au rămas închise. Filme amânate. Toate au dus la cele mai puține intrări la cinema din istorie.

Este concluzia pe care o trage The Guardian analizând datele disponibile din 1928 încoace. Adică de când se numără intrările în cinematograf în Marea Britanie.

Astfel,  din cauza pandemiei impactul asupra box office-ului va fi de aproximativ 1 miliard de lire sterline. Imens.

Cele mai puține intrări la cinema. Încasările, la sfert

Când, la finalul anului, va fi efectuată numărătoarea biletelor vândute în săli este aşteptat ca cinefilii britanici să fi fost la cinema de 40 – 44 de milioane de ori. Adică cea mai mică frecvenţă în aproximativ un secol.

Cifra estimată va fi mai mică şi decât cea înregistrată în 1984, de 53,8 milioane, an în care au fost lansate, între altele, filme de succes precum „Beverly Hills Cop”, „Ghostbusters” şi „The Karate Kid”.

Prezența la cinema anul acesta va fi cu 75% mai scăzută decât în 2019, când au fost vândute 176 milioane de bilete. Ce-i drept, 2019 a fost unul dintre cei mai buni ani cinematografici din ultimele decenii.

În scădere

Dacă sunteți curioși cum arată graficul, el este cam așa…

Veniturile generate în box office sunt estimate ca fiind cele mai slabe din aproximativ trei decenii.

Box office-ul britanic este aşteptat să scadă cu 73% anul acesta, la 334 de milioane de lire sterline, cea mai mică sumă înregistrată din 1992.

Anul trecut, au fost generate încasări de 1,25 de miliarde de lire sterline, iar la nivel global, au fost vândute bilete în valoare record de 42 de miliarde de dolari.

Cele mai puține intrări la cinema. Optimism

Cu toate acestea cei care au făcut studiul sunt optimiști. 2021 va fi un an “de trecere” cred ei, în 2022 motoare vor fi turate și 2023 va stabili, probabil, noi recorduri.

Anul acesta, pandemia a făcut ca marile producţii să absenteze de pe ecrane. Studiourile de la Hollywood şi-au modificat în repetate rânduri programul lansărilor, amânând cele mai multe dintre ele.

Între ele, titluri precum noul James Bond cu “No Time to Die”, care ar fi trebuit să rupă anul acesta, “Hotel Transylvania 4”, “Fast and Furious 9”, „Black Widow”, „Fast and Furious 9”, „Top Gun: Maverick” sau „The King’s Man”.

 

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.