26 ianuarie 2022, 14:32

Filmul ,,Domnișoara Bovary”, premieră în 28 decembrie

Filmul ,,Domnișoara Bovary” va avea premiera în 28 decembrie, la Cinema Union din București, la ora 19. Filmul are ca laitmotiv celebrul roman al lui Gustave Flaubert, Madame Bovary. Intrarea este liberă, pe bază de invitație.

Filmul este realizat de Adrian Popovici, după scenariul lui Ioan Grosan și în regia lui Dinu Tănase. Este o întoarcere în timp, o privire peste umăr, cu ironie și umor, o poveste despre o generație care nu putea bănui în acei ani cât va fi de aproape ,,schimbarea”.

Pelicula conturează o lume controlată și subordonată unor reguli de fier, pe care cei de atunci erau nevoiți să le accepte în tăcere și să reziste, pentru că voiau cu încăpățânare să trăiască. Unii îndurau scrâșnind din dinți, alții se ascundeau sub platoșa obedienței intrând în jocul puterii, iar alții, resemnați, renunțau la frământări, lansând să treacă viața pe lângă ei, conviețuind alături de opresori.

Totul pe fondul Costineștiului acelor vremuri, care este mult diferit de cel de astăzi, unde mișunau activiștii care supravegheau fiecare gest, fiecare privire, fiecare comportament.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.