20 mai 2022, 5:28

FILM. „Lebensdorf” de Vali Hotea, din 11 februarie la cinema (VIDEO)

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând cu weekendul Zilei Îndrăgostiților. Filmat în toamna anului 2019, în România şi Germania, lungmetrajul „Lebensdorf”, al doilea al regizorului Vali Hotea, va rula pe marile ecrane din 11 februarie, fiind distribuit de microMULTILATERAL.

„Lebensdorf” a avut premiera mondială anul trecut, la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, de la Sfântu Gheorghe.

Filmul spune povestea lui Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), un scriitor care se confruntă cu un divorț și criza vieții mijlocii. El pleacă din București pentru a prelua o rezidență de creație la Berlin și astfel ajunge să penduleze între două țări și două femei: Andra (Ioana Flora), soția sa temperamentală, și Giulia (Ana Covalciuc), marea lui dragoste din tinerețe, stabilită acum într-un sat ecologic din Germania – Lebensdorf. În încercarea de a-și reconstrui viața, Ducu va trece printr-o serie de întâmplări când mai stranii, când mai amuzante, posibil revelatoare.

(Citește aici cronica filmului)

„Divorțul este cu siguranță o experiență neplăcută, câteodată chiar traumatizantă. În această comedie dulce-amară despre imaturitate emoțională, îmi conturez personajul principal cu o ușoară ironie, dar și înțelegere, în timp ce trece prin această etapă a vieții”, a spus regizorul Vali Hotea.

Scenariul filmului este semnat de Ileana Muntean și Vali Hotea; imaginea – Alexandru Solomon; montajul – Dana Bunescu. De scenografie s-a ocupat Mălina Ionescu, de costume –  Cireșica Cuciuc, responsabilă de machiaj a fost Bianca Boeroiu, iar de coafură –  Domnica Bodogan. Producătoare sunt Ada Solomon și Diana Păroiu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol