16 septembrie 2022, 12:07

Filmul „107 Mothers” a câştigat trofeul Anonimul 2022

Filmul „107 Mothers”, regizat de Peter Kerekes, a câştigat trofeul Anonimul 2022 şi a primit un premiu în valoare de 3.000 de euro.

Publicul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL a votat câştigătorii celei de-a 19-a ediţii. ‘107 Mothers’ a primit marele premiu în valoare de 3.000 de euro, oferit de OTP Bank. Filmul spune povestea bazată pe realitate a mamelor dintr-o închisoare pentru femei din Odesa (Ucraina).

Lungmetrajul a câştigat, la Festivalul de la Veneţia 2021, premiul secţiunii Orizzonti pentru cel mai bun scenariu şi a fost inclus în competiţia Zabaltegi-Tabakalera a Festivalului de la San Sebastian.

Anul acesta au concurat pentru marele trofeu cinci lungmetraje de ficţiune şi documentare: „107 Mothers” (Slovacia, Cehia, Ucraina), regizat de Peter Kerekes, „I’m So Sorry” (China), de Zhao Liang, „Mighty Flash” (Spania), de Ainhoa Rodriguez, „Talking About the Weather” (Germania), de Annika Pinske, şi „Zuhal” (Turcia), de NazlÄą Elif Durlu. Selecţia competiţiei de lungmetraje a fost realizată de Ludmila Cvikova.

Alte premii

Cel mai bun scurtmetraj românesc a fost ales „Fragmentări”, de Miruna Minculescu. Filmul a primit un premiu în valoare de 1.000 de euro, oferit de DACIN-SARA.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj străin, tot în valoare de 1.000 de euro, a revenit filmului „Fantasma Neon” (Brazilia), de Leonardo Martinelli.

„Aurică, viaţă de câine”, regizat de Mihai Dragolea, este scurtmetrajul căruia Fundaţia Anonimul i-a acordat Premiul „Ovidiu Bose Paştină”, în valoare de 1.000 de euro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol