20 mai 2024, 5:25

Filmul-document ‘’Experimentul Pitești’’ este în turneu internațional în America de Sud

Premieră internațională a lung-metrajului ‘’Experimentul Pitești’’ va avea loc pe 16 noiembrie la Festivalul de Film Internațional din Bogota, Columbia

           Filmul-document ‘’Experimentul Pitești’’ este selecționat la ‘’Bogocine’’,  cel mai mare festival de film din America Latină, comparat cu Festivalul Internațional de Film de la Cannes în Europa. Acesta este primul film românesc de lung-metraj care a fost selecționat în competiția festivalului în toată istoria cinematografiei.

           Victoria Baltag este primul regizor român selectat  la Festivalul Internațional de film de la Bogota, lung-metrajul-document ‘’Experimentul Pitești’’ fiind primul film românesc care participa la acest festival în categoria ‘’lung-metraj’’ a competiției oficiale a festivalului.

            Festivalul se află anul acesta la a 40-a ediție și pentru categoria ‘’film de lung-metraj’’ a selecționat doar 10 filme din întreagă lume, din peste 15000 de filme trimise către selecționare.Festivalul este recunoscut de către centrul național al cinematografiei (CNC) și producătorii au solicitat sprijin pentru deplasări, însă până la această dată nu s-a primit niciun răspuns.

             În noiembrie anul acesta, filmul este de asemenea selecționat la Festivalul de Film European de la Lima, Peru, la Festivalul de Film European din Calgary, Canada, Festivalul internațional de film de la Manizales și la alte festivaluri din întreagă lume. Lung-metrajul-document reprezintă România la aceste evenimente internaționale. Regizoarea Victoria Baltag este invitată de asemenea să țînă o serie de cursuri master class legate de tema cinematografiei independente în  universitățile din Columbia și Peru.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol