4 decembrie 2021, 2:53

Filmul „După 40 de zile”, de Andrei Gruzsniczki, în festivaluri din Armenia și Olanda

Filmul „După 40 de zile”, al patrulea lungmetraj semnat de Andrei Gruzsniczki, a fost selectat în competiția internațională a Golden Apricot Yerevan International Film Festival (Armenia) și în programul Cinecitta International Film Festival din Tilburg (Olanda).

GAIFF, ajuns la a 18-a ediție, va avea loc în perioada 3 – 10 octombrie și acordă trofee pentru cel mai bun lungmetraj de ficțiune, cel mai bun documentar și premii speciale la aceste două categorii.

Filmul lui Andrei Gruzsniczki va rula la Erevan pe 5 octombrie și concurează pentru marele premiu cu nouă producții din țări ca Argentina, Portugalia, Germania și Spania.

Cea de-a treia ediție a evenimentului Cinecitta International Film Festival din Tilburg (013 CIFF) va avea loc între 13 și 17 octombrie. Anul acesta, vor fi prezentate 17 lungmetraje din 15 țări, iar toate producțiile sunt eligibile pentru Premiul Publicului, acordat, în urma votului spectatorilor, celui mai popular film. „După 40 de zile” va fi prezentat publicului pe 14, 15 și 17 octombrie.

Distribuția este alcătuită din Mircea Andreescu, Valer Dellakeza, Gabriel Spahiu, Marian Negrescu, Simona Urs, Ștefan Mirea, Valeriu Bâzu și Eugen Titu.

„După 40 de zile” este o producție AVVA MMIX Studio, în coproducție cu Hai Hui Entertainment și Tangaj Production.

Absolvent al Universităţii de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, Andrei Gruzsniczki a debutat cu „Cealaltă Irina”, care a câştigat Marele Premiu şi Premiul FIPRESCI  la CinePécs Moveast IFF 2008, a fost desemnat cel mai bun film românesc la Festivalul de Film Transilvania 2009 şi a primit Trofeul ANONIMUL în acelaşi an. Al doilea lungmetraj al lui, „Quod Erat Demonstrandum (Q.E.D.)”, a primit Premiul Special al Juriului (Festivalul de la Roma 2013), The Golden Taiga Award (IDFF Spirit of Fire 2014) şi Prix de Syndicat Francais de la Critique de Cinema (Arras IFF 2014). „Zavera”, cel de-al treilea lungmetraj al cineastului, a avut premiera mondială în noiembrie 2019, în competiția Festivalului Internațional de la Cairo.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.