1 octombrie 2023, 21:29

Florile depuse în semn de omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a, la Castelul Windsor, vor fi transformate în compost

Covorul de flori depuse la Castelul Windsor va fi transformat în compost și refolosit ca îngrășământ pentru grădinile castelului.

Numeroase buchete şi coroane de flori au fost depuse în parcurile din Londra după decesul suveranei, pe 8 septembrie, la capătul unei domnii de 70 de ani, potrivit BBC.

Aceste omagii florale vor începe să fie colectate luni, la o săptămână după funeraliile naţionale ale suveranei. Pot fi depuse în continuare noi buchete, dar florile trecute sau cele veştejite vor fi ridicate.

Compostul produs va fi utilizat pentru proiecte de amenajare peisagistică şi plantarea unor noi straturi de flori în parcuri.

”Prioritatea noastră în acest moment este de a administra cantitatea enormă de flori şi de omagii depuse în grădina Green Park”, a mai precizat un purtător de cuvânt al Royal Parks, care administrează totodată şi alte spaţii verzi celebre precum Hyde Park sau Kensington Gardens.

”Vom pune deoparte pluşurile şi celelalte obiecte depuse”, a mai adăugat el, precizând ”că vom lucra în strânsă colaborare cu partenerii noştri pentru a decide ceea ce este de făcut în decursul săptămânilor următoare, cu discreţie şi sensibilitate”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol