8 septembrie 2023, 4:26

FOLKLORE, Taylor Swift. Primul album cu vânzări de peste 1 milion de exemplare în SUA

Taylor Swift face o figură bună în acest an, ca și în 2019.

Industria muzicală din SUA  se luptă și ea cu pandemia.

Logic ar fi fost ca lipsa concertelor să ducă la mărirea vânzărilor muzicale. Însă odată cu alerta sanitară, în Statele Unite au dispărut sute de mii de job-uri. Acest lucru a dus la tragerea înapoi a vânzărilor de albume muzicale.

Cu toate acestea, deja un album a depășit granița a 1 milion de exemplare vândute.

„Folklore”, lansat de Taylor Swift la 24 iulie, este primul album vândut în peste 1 milion de exemplare în SUA anul acesta, scrie Billboard.

Albumul a înregistrat această performanţă în săptămâna încheiată la 22 octombrie. Atunci, „Folklore” a fost vândut în 57.000 de copii.

Un alt record. Timp de opt săptămâni de la lansare noul album al cântăreţei Taylor Swift, în vârstă de 30 de ani, s-a aflat pe primul loc în topul american Billboard 200.

„În izolare, imaginaţia mea s-a dezlănţuit şi acest album este rezultatul”, a scris Swift pe Twitter.

FOLKLORE, Taylor Swift. Albumul nr 9

„Folklore” este al nouălea album al lui Swift care a fost vândut în cel puţin un milion de exemplare în SUA.  Între acestea se află toate cele opt albume de studio ale ei şi discul cu piese de Crăciun, „The Taylor Swift Holiday Collection”.

Interesant este faptul că și anul trecut Taylor Swift a fost cea care a depășit ștecheta celor 1 milion de exemplare vândute. De altfel, a fost singura care a făcut acest lucru.

“Lover” s-a vândut în 1.089.840 exemplare, urmat la mare distanță de un album Billie Elish și un altul Jonas Brothers.

Albumul poate fi ascultat AICI:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol