10 ianuarie 2024, 22:35

Forbes: Un european este cel mai bogat om din lume

Forbes a publicat lista celor mai bogați oameni din lume. Inedit este faptul că un european a reușit să spargă în sfârşit dominația americană.

În ultimii ani, mulți oameni au suferit financiar: mai întâi din cauza pandemiei Covid-19, apoi războiul din Ucraina, criza energetică și inflația. Bogații lumii par să nu resimtă aceste crize. Averile lor continuă să crească.

Interesant este că doi europeni din aceeași țară UE deschid și închid lista celor mai bogați oameni ai planetei. Un singur asiatic a reușit să pătrundă în top.

Infranken prezintă în ordine descrescătoare lista celor mai bogați oameni din lume, publicată de Forbes în 2023:

Locul 10: Françoise Bettencourt-Meyers și familia (Franța)

Femeia de 69 de ani și-a câștigat averea prin moștenirea bunicului ei, fondatorul companiei L’Oreal. Averea totală a celei mai bogate femei din lume este de aproximativ 79,5 miliarde de dolari.

Locul 9: Steve Ballmer (SUA)

Ballmer a fost CEO al Microsoft până în 2014 și este acum proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers. Averea sa netă este de aproximativ 81,1 miliarde de dolari.

Locul 8: Mukesh Ambani (India)

Cu o avere de 82,7 miliarde de dolari, Ambani nu este doar cea mai bogată persoană din India, ci și din toată Asia. Omul de afaceri de 65 de ani conduce compania petrochimică și textilă Reliance Industries, care este și cea mai mare companie privată din India.

Locul 7: Carlos Slim Helu și familia (Mexic)

A revenit în top zece comparativ cu 2022. Helu are afaceri în telecomunicații și a strâns o avere de 90 de miliarde de dolari.

Locul 6: Bill Gates (SUA)

Fondatorul Microsoft este cunoscut de majoritatea oamenilor. El este primul de pe această listă care a depășit pragul de 100 de miliarde – în ciuda faptului că a cheltuit foarte mult cu fundațiile sale. Cu toate acestea, averea sa de 105,1 miliarde de dolari este suficientă doar pentru locul șase.

Locul 5: Warren Buffet (SUA)

Antreprenorul Warren Buffet și-a dobândit averea în domeniul tranzacționarea cu acțiuni. Până în acest moment a strâns 106 miliarde de dolari.

Locul 4: Larry Ellison (SUA)

Fondatorul producătorului de software și hardware Oracle are în prezent active de 113 miliarde de dolari.

Locul 3: Jeff Bezos (SUA)

Primul de pe podium ar trebui să fie acum cunoscut de aproape toată lumea: fondatorul Amazon, Bezos, a beneficiat de boom-ul tranzacționării online în timpul pandemiei Covid-19 și este în prezent a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată la 117 miliarde de dolari.

Locul 2: Elon Musk (SUA)

Șeful Tesla a cumpărat recent serviciul de știri Twitter și i-a concediat pe cei mai mulți dintre angajați. Pentru o scurtă perioadă de timp, averea sa a depășit 300 de miliarde de dolari, ceea ce nu a mai fost atins până acum. Din cauza unor pierderi de pe bursa şi a imaginii negative provocată de preluarea Twitter, el se află în prezent doar pe locul doi cu 197,7 miliarde de dolari.

Locul 1: Bernard Arnault (Franța)

Un european sparge dominația americană. Principalul venit al francezului este LVMH SE. Această companie este compania-mamă pentru diverse mărci de lux precum Dior, Louis Vuitton și Dom Perignon. Averea sa netă actuală este estimată la 205,7 miliarde de dolari.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol