25 ianuarie 2021, 21:07

Ford lansează geamul cu ajutorul căruia nevăzătorii pot simți peisajul

Sentimentul de „bine” redat de natură prin peisajele miraculoase, din păcate, nu poate ajunge și la nevăzători, astfel, „Ford” folosește tehnologia avansată și dă o mână de ajutor persoanelor cu aceste afecțiuni.

Trăind în era vitezei, se pare că tehnologia nu se oprește din a surprinde, astfel, producătorul auto american „Ford” a creat geamuri speciale pentru nevăzători, ce pot reproduce imagini cu ajutorul vibrațiilor.

Sistemul a fost produs de „Ford Italia” în colaborare cu „GTB Roma” (firmă ce se ocupă cu echipamente pentru nevăzători) și poartă denumirea de „Feel the View” (simte peisajul).

sursa: adevarul.ro

Geamul inteligent constă în vibrații transmise pe suprafața geamului, ce pot reinterpreta imagini surprinse în timp real cu ajutorul unei camere foto. Intensitatea lor variază și se propagă pe 255 de niveluri. În timp ce mașina e în mișcare și întâlnește o zonă cu relief aparte, atingând geamul, persoanele fără vedere pot simți formele care se regăsesc afară, potrivit adevarul.ro.

Mulți compară acest sistem cu limbajul „Braille”. De asemenea, nu se știe încă dacă va fi o opțiune, sau dacă se va putea achiziționa separat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.