28 ianuarie 2024, 4:35

Fost general NATO: Începutul verii 2023 va aduce armistițiu în Ucraina

Hans-Lothar Domrose, fost general NATO, mizează pe faptul că începutul verii 2023 va aduce un armistițiu în Ucraina. El crede că există deja un scenariu privind negocierile care ar putea fi acceptabile perntru ambele părți.

El este convins că între februarie și luna mai va apărea o situație ”în care ambele părți își vor da seama că nu pot avansa. Acesta este momentul pentru declanșarea negocierilor pentru un armistițiu. Dar asta nu înseamnă nici pe departe că va fi pace”, a declarat generalul pentru Focus.

”Armistițiu înseamnă: ne oprim din tras. Tratativele vor dura mult și e nevoie de intermediari și negociatori. Mă gândesc aici la secretarul general al ONU Guterres, la președintele turc Erdogan sau chiar la președintele Indiei Modi, foarte probabil nimeni nu se va autopropune pentru acest rol.

Putin ar vrea toată Ucraina, Zelenski ar vrea toată Ucraina liberă, soluția de armistițiu ar fi ca Ucraina să renunțe momentan la teritorii precum Crimeea. Ar putea fi o perioadă de tranziție”,  a explicat expertul militar.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol