28 noiembrie 2021, 14:52

Fotbalistul care e în comă de 39 de ani!

În 1982 Francois Mitterand abia venise la putere în Franța, iar pe piețe caseta audio era înlocuită de uimitorul CD. Se lansa primul film din seria “Rambo” – “First Blood”, iar Vanghelis cucerea topurile cu „Chariots of Fire”.

Tot atunci, mai precis pe 17 martie 1982, Jean-Pierre Adams, unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din fotbalul francez în anii ’70, o adevărată  „o forţă a naturii, foarte puternic, plin de bunăvoinţă şi determinare” (Henri Michel) urma să fie operat la genunchi.  Remarcabilul fundaș devenise stâlpul apărării în echipa Franţei, împreună cu Marius Tresor, un duo supranumit “garda neagră”.

Jucătorul lui Paris Saint-Germain nu avea de ce să se teamă. Operația la ligamente era una de rutină, dar pentru mai multă siguranță era efectuată sub anestezie totală. A fost ales pentru această procedură un spital din Lyon.

Înainte de operaţie, el a vorbit cu soţia sa, pentru a o linişti: „Încep să mă pregătească. Anestezistul va veni în câteva minute”.

Fotbalistul care e în comă de 39 de ani!

De atunci nu a mai vorbit niciodată. În urma unei doze aproape letale de anestezic, a suferit un bronhospasm, o contracţie a bronhiilor care face dificilă respiraţia, iar creierul său a fost lipsit de oxigen. De atunci, el se află în stare vegetativă.

Dozarea greşită a unei anestezii înaintea unei operaţii de ligamente a provocat o comă care durează de 39 de ani, scrie au.sports.yahoo.com.

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Jean-Pierre Adams, fostul jucător al echipei Paris Saint-Germain, în vârstă de 73 de ani, este și astăzi în comă.

La mijlocul anilor ’90 a avut loc și un proces. Atât anestezistul cât și ajutorul său au primit o lună închisoare cu suspendare și amenzi în valoare de 815 dolari. La tribunalul administrativ, Bernadette Adams a obţinut despăgubiri şi o pensie viageră, pe care i-o plăteşte sistemul de asigurări din Lyon.

Soția sa, Bernadette Adams (foto), a continuat să aibă grijă de el și a refuzat  să ia în considerare eutanasierea sa. Ea se teme de un singur lucru. ”Mă tem că voi muri înaintea lui. Ce se va întâmpla cu el? Va muri fiindcă nimeni nu va avea grijă de el. El are nevoie de mine ca să mănânce, ca să își rezolve nevoile primare. Dacă eu nu sunt acolo, atunci cine?”, se întreabă ea, potrivit CNN.

În loc de epilog

De atunci pe la cârma Franței au trecut alți patru președinți, iar CD-ul a fost înlocuit de USB și formatul MP3. Paris Saint-Germain a câștigat campionatul în ’86, apoi în ’94 și de șapte ori în ultimii opt ani.

Iar Franța a devenit Campioană Mondială în 1998 și 2018.

Pe aceeași temă:

CNN – O comă de 39 de ani care nu poate opri dragostea

Citește și:

Ibra a fost întrebat cine este cel mai bun fotbalist din lume. Răspunsul? (VIDEO)

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.