5 iulie 2020, 16:30

FOTO Colorate, relaxante și neconvenționale. Noul trend pe piața de birouri din România

Întrucât angajații își petrec foarte mult timp la locul de muncă, iar activitățile sunt din ce în ce mai solicitante, tendința pieței de birouri este de a oferi mai multe domenii de lucru neconvenționale.

Spații deschise, viu colorate, designuri tematice, camere de relaxare, hamace, leagăne și canapele pentru odihnă sau piste de ciclism și gimnastică de interior. Așa arată din ce în ce mai multe birouri ale companiilor din România.

Studiile arată că tinerii care au început să lucreze în ultimii ani nu sunt foarte loiali angajatorilor lor și nu intenționează să petreacă mai mult de trei ani în același loc de muncă. În afară de salariu, beneficii extra-salariale și condiții de muncă, atunci când își acceptă un loc de muncă, candidații verifică inclusiv birourile în care vor lucra.

Noile birouri au, de asemenea, spații verzi sau grădini urbane integrate, deoarece studiile internaționale arată că plantele și zonele verzi sporesc productivitatea cu 15%.

Potrivit firmei de consultanță imobiliară ESOP | Corfac International, mai mult de jumatate (56%) din cei 700.000 mp de spatii de birouri noi care vor fi livrate în București până în anul 2019 vor fi amplasate în clădiri de birouri de clasa A care vor avea grădini interioare sau spații verzi pe acoperișuri.

Cele mai multe dintre aceste proiecte de birouri cu grădini urbane vor fi amplasate în zona central-vestică a Bucureștiului, care va vedea peste 180.000 mp de proiecte verzi cum ar fi AFI Tech Park, Campus 6, Lumina, Podul și Grădina Business București.

România este o piață în plină expansiune a clădirilor pentru spații de birouri, mai ales cu principalele orașe din București, Cluj, Timișoara și Iași. Numai în Capitală, mai mult de 250.000 mp de birouri vor fi utilizați până la sfârșitul anului, cu peste 25.000 de angajați care lucrează acolo. Dezvoltatorii și designerii de interior au proiectat noile birouri în funcție de preferințele angajaților.

Indiferent dacă au spații de odihnă și de relaxare, spații verzi integrate, spații de socializare sau săli tematice, birourile din România țin pasul cu tendințele mondiale și devin mai colorate, mai orientate spre design, spațioase și atrăgătoare.

Iată cum arată cele mai interesante proiecte!

Sursa romania-insider.com

Sursa romania-insider.com

Sursa romania-insider.com

Sursa romania-insider.com

Sursa romania-insider.com

Sursa romania-insider.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.