CITIRE

FOTO Top 5 cele mai vizitate muzee din lume

FOTO Top 5 cele mai vizitate muzee din lume

Ceea ce au fost considerate odată locuri plictisitoare s-au transformat acum în centre artistice și de patrimoniu pentru pasionații de cultură. De la opere de artă fascinante la scheleți de dinozauri gigantici, puteți asista la o mulțime de ere la aceste muzee populare. Acestea sunt cele 5 cele mai frecventate muzee de pe planetă, potrivit unui raport al Asociației Themed Entertainment Association. Haideți să le descoperim!

Locul 5 – Muzeul Britanic, Londra, Marea Britanie

Sursa timeout.com

Înființat la mijlocul secolului al XVIII-lea, Muzeul Britanic a fost pionierul mondial al muzeelor naționale de pretutindeni. În prezent, este cel mai frecventat muzeu al englezilor, bucurându-se de 6,7 milioane de vizitatori în 2014. Câteva dintre cele mai căutate exponate ale muzeului includ sculpturile Parthenon și fragmente rare desprinse din civilizația egipteană veche. De asemenea, nu trebuie ratată Marea Curte a Reginei Elisabeta a II-a, o grădină superbă, care este o adăugare destul de nouă a muzeului.

Locul 4 – Muzeul Național Aeronautic, Washington DC

Sursa testravel.ro

Muzeul Național Aerian și Spațiu găzduiește cea mai mare colecție de memorii din istoria aviației, admirată de 6,7 milioane de vizitatori în 2014. Relicvele fascinante ale zborului uman sunt suficiente pentru a păstra entuziasmul vizitatorilor. Cei pasionați se pot bucura atât de primul avion din lume construit de frații Wright, cât și de o experiență palpitantă într-o navetă spațială. Intrarea este gratuită pentru vizitatori.

Locul 3 – Muzeul Național de Istorie Naturală, Washington DC

Sursa fodors.com

Muzeul Național de Istorie Naturală este unul dintre cele mai populare muzee din Statele Unite, numărul vizitatorilor atingând 7,3 milioane în 2014. Muzeul de acces public gratuit a fost înființat la începutul secolului al XX-lea și dispune de peste 126 de milioane de exemplare, lucrări de artă și exemplare naturale (insecte, plante, pești și altele).

Locul 2 – Muzeul Național al Chinei, Beijing, China

Sursa china.ro

Muzeul National al Chinei din Beijing a găzduit un număr uimitor de 7,6 milioane de vizitatori în 2014. Acesta este unul dintre cele mai mari muzee ale planetei, care se întinde pe o suprafață de 192,00 metri pătrați, unde artefactele vechi și contemporane chinezești se întrepătrund.

Locul 1 – Luvru, Paris

Sursa descopera.ro

Luvru își păstrează fascinat punctul de plecare ca cel mai vizitat muzeu al planetei, cu un număr de 9,3 milioane de vizitatori anual. Majoritatea vizitatorilor sunt turiști internaționali, care vin aici pentru a admira colecția fascinantă de expoziții permanente. Știm cu toții că aici este situată capodopera Mona Lisa a lui Leonardo Da Vinci împreună cu „Venus de Milo” a lui Aphrodite. De asemenea, găzduiește diamantul cel mai impecabil al planetei, „Regent.” Louvre prezintă aproximativ 70.000 de lucrări de artă răspândite pe un spațiu de 650, 00 metri pătrați.

Vedeți lista completă cu muzee aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.