12 august 2020, 18:00

Fotografia anului 2019 câștigată de o vulpe și o marmotă. Lupta pentru supraviețuire, tema care a cucerit juriul

Anul acesta premiul pentru cea mai bună fotografie suprinsă în natură i-a fost înmânat unui fotograf chinez, Yongqing Bao, a cărui imagine a fost aleasă dintre 50.000 de instantanee din lumea întreagă. Aceasta surprinde unul dintre cele mai tensionate momente ale naturii: lupta pentru supraviețuire. Fotografia a fost realizată în Himalaya și are ca protagoniști o vulpe și o marmotă, menționează Digi24.ro.

În plan fotografic, este pur și simplu momentul ideal”, consideră Roz Kidman Cox, fostul redactor-șef al BBC Wildlife Magazine, care a prezidat juriul Wildlife Photographer of  the Year, celebrul concurs ce recompensează în fiecare an, de mai bine de jumătate de secol, cea mai frumoasă fotografie surprinsă în natură.

„Intensitatea expresivă a posturilor surprinse, energia pe care o degajă lăbuțele ridicate par să fie într-un echilibru perfect. Este extraordinar că ați captat o interacțiune atât de puternică între o vulpe tibetană și o marmotă, două specii esențiale pentru ecologia unei regiuni a lumii mai rar văzute în imagini”, a declarat președinta juriului atunci când i-a înmânat premiul câștigătorului.

Alte fotografii spectaculoase cu animale, premiate în 2019

Iată fotografiile altor laureați, conform BBC:

Calmar pe timp de noapte Foto: Cruz Erdmann – Sursă Foto: Digi24

La categoria juniori, câștigătorul a fost  Cruz Erdmann, un fotograf în vârstă de 14 ani, care a surprins un calamar pe timp de noapte, în Indonezia.

Ținutul vulturului Foto: Audun Rikardsen – Sursă Foto: Digi24

Audun Rikardsen, din Norvegia a fost cel care a câștigat la categoria „Comportament: păsări”. Acesta a prezentat juriului o fotografie cu un vultur în zbor. Fotograful a mai menționat și că a avut nevoie de trei ani pentru a realiza această imagine spectaculoasă.

Foto: Stefan Christmann – Sursă Foto: Digi24

Premiul pentru categoria „Portofoliu” a fost obținut de Stefan Christmann, din Germania, cu o fotografie din estul Antarcticii ce surprinde peste 5.000 de pinguini imperiali masculi. Aceștia au luat rolul femelelor și clocesc ouăle, înfruntând gerul, în timp ce mamele sunt în lunga călătorie după hrană.

Foto: Daniel Kronauer – Sursă Foto: Digi24

O altă imagine spectaculoasă a naturii a câștigat premiul la categoria „Nevertebrate”. Fotograful Daniel Kronauer, din SUA a surprins o colonie de furnici războinice din Costa Rica.

Mai multe fotografii câștigătoare din concurs puteți urmări aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.