28 octombrie 2020, 11:44

Fotografii care te poartă în trecut. Expoziție inedită în Iași

Fotografia este un moment al istoriei surprins pe foaie. Zilele acestea, la Iași – în Sala Pașilor Pierduți a Universității „Alexandru Ioan Cuza” – are loc o expunere de poze, documente și articole din ziare de acum un secol.

Expoziția se axează pe imagini din timpul venirii la Iași a misiunii americane a Crucii Roșii, cât și prezentarea unor cadre inedite cu reprezentanți ai Casei Regale și imagini de pe frontul Primul Război Mondial, informează Iasitvlife.ro.

Sursă imagine: iasitvlife.ro

Experiența cu siguranță va captiva. Cei care vor să afle o pagină din istoria României de acum 100 de ani, în special contribuția Statelor Unite și a Crucii Roșii americane, cât și misiunea militară care a venit la noi în țară pentru a ne ajuta. Despre importanța momentului, cu siguranță tânăra generație începe să simtă din ce în ce mai mult cât de importantă este comunitatea ieșeană în contextul României de atunci și cred că putem vorbi și despre România de astăzi. Față de contribuția statului american în ceea ce privește satisfacerea noastră milenară de a deveni un stat unitar – ce s-a întâmplat acum 100 de ani în urmă – nu putem decât să le mulțumim din suflet, să le fim recunoscători și să apreciem de fiecare dată când cineva ne întinde mâna„, a transmis pentru sursa menționată Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Tinerii prezenți s-au bucurat foarte mult să vadă imagini despre momentele de care au discutat la orele de istorie.

Vedem și noi imagini, chiar din Primul Război Mondial, legat de Crucea Roșie, cum s-a implicat. Este foarte interesant, plus că pe noi ne-a uimit cum arătau oamenii, cum arăta infirmeria și totul din acea perioadă„, a declarat o vizitatoare.

Sursă imagine: iasitvlife.ro

Dacă ești din Iași sau ai drum pe acolo, nu rata expoziția – este deschisă până la sfârșitul lunii noiembrie.

[Sursă imagine cover: radioiasi.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.